Antena 3 CNN Economic Impozitul pentru apartamente şi case ar putea creşte cu 80%

Impozitul pentru apartamente şi case ar putea creşte cu 80%

Impozite mai mari cu până la 80 la 100 și prețuri majorate cu 50% pentru băutura răcoritoare verii: berea. Ţigări și sucuri mai scumpe la terase, sunt câteva dintre efectele pe care le vor resimți românii dacă Guvernul va merge mai departe cu ideea guvernanților de a majora anumite taxe, impozite sau accize, din 2023.

Impozitul pentru apartamente şi case ar putea creşte cu 80%
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2022   •   20:04

Impozitul pentru apartamente sau case ar putea să crească și cu 80% față de cât plătim acum, dacă Guvernul va decide ca impozitarea să se facă la valoarea imobilului din grila notarială.

Impozitele vor fi actualizate în fiecare an

Concret, dacă pentru un apartament din Capitală construit în 2015 și achiziționat cu 60.000 de euro impozitul actual este de 150 de lei de la anul veți plăti același impozit ca și vecinul, care a cumpărat în acest an același tip de apartament, dar cu 100.000 de euro.

Adică în loc de 150 de lei, impozitul va fi 270 de lei, iar impozitele vor fi actualizate în fiecare an, în funcție de valoarea imobilului din zona în care trăiți. Numai că nimeni nu știe cine va aplica aceste calcule: notarii sau angajații primăriilor.

Creştere şi pentru sucurile cu zahăr

În prezent, prețul de producție al unui suc a cidulat cu zahăr este de 3 lei după majorarea de la 9 la 19% a TVA, prețul ar ajunge la 3,3 lei în același timp, industria se confruntă cu majorări de prețuri la ambalaje, energie, dar și transport, ceea ce înseamnă costuri cu până la 50% mai mari pentru producție.

Pe scurt, vom cumpăra o sticlă de suc din magazin cu 8 lei în loc de 5 lei cât este acum.

Berea s-ar putea scumpi cu 50%

 Și berea s-ar putea scumpi dacă acciza va crește cu un leu așa cum propune ministrul PSD al Finanțelor, dar și țigările. 

PSD a propus majorarea accizei pentru țigări cu 60 de bani ceea ce înseamnă că un pachet de țigări s-ar putea scumpi cu aceeași sumă dacă producătorii vor transfera costul către clienți.

×
Subiecte în articol: impozit apartamente În faţa naţiunii
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close