Antena 3 CNN Economic Scade numărul bugetarilor români care vor primi vouchere de vacanță în următorii ani

Scade numărul bugetarilor români care vor primi vouchere de vacanță în următorii ani

Numărul bugetarilor români care vor beneficia de vouchere de vacanţă va scădea în anii următori, după cum se arată într-un proiect de lege pus recent în dezbatere.

Scade numărul bugetarilor români care vor primi vouchere de vacanță în următorii ani
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2023   •   00:00

În schimb, în următorii doi ani, valoarea acestor vouchere creşte, astfel că bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, iar personalul militar și polițiștii vor putea deconta servicii turistice în același plafon (1.600 de lei), comparativ cu suma actuală, de 1.450 de lei.

În perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026, bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, în loc de 1.450 de lei, cum prevede OG nr. 8/2009.

Pe de altă parte, numărul bugetarilor care primesc aceste vouchere de vacanţă va fi mai mic, întrucât proiectul prevede dreptul la vouchere doar pentru angajații cu salarii nete de încadrare de maximum 8.000 de lei/lună.

Prin urmare, toți cei care au salarii de încadrare peste această valoare și care au beneficiat până acum de vouchere de vacanţă nu vor mai avea dreptul la acestea de anul viitor.

O ordonanță din 2021 a stabilit ca personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională să poată deconta, în perioada 2022-2026, serviciile turistice prestate în România, indiferent cum sunt achiziționate, în aceeași limită ca pentru alți angajați ai statului: 1.450 de per salariat.

Acum, prin proiectul de lege aflat în discuție, această limită de decontare va crește și ea la 1.600 de lei, dar cu aceeași condiție: vor beneficia de decontare doar cei cu solde nete lunare / salarii nete lunare sunt de până la 8.000 lei inclusiv, potrivit avocatnet.ro.

×
Subiecte în articol: vouchere vouchere de vacanţa
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close