Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Fără materie primă, fabrica din Luduş ambalează zahăr din Ucraina

Fără materie primă, fabrica din Luduş ambalează zahăr din Ucraina

Soluţie de compromis la fabrica de zahăr de la Luduş. În lipsa materiei prime, noii proprietari au decis să ambaleze zahăr din Ucraina pentru a avea activitate şi a nu pune lacătul pe uşă până când va fi gata noua producţie. Abia din septembrie, la fabrica de la Luduş se va produce zahăr românesc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2023   •   14:56

"În ultima perioadă a funcţionat doar partea de împachetare a zahărului la Luduş, zahăr venit din Ucraina, importat din Ucraina şi care a fost ambalat la noi în fabrică sub brandul de zahăr de Bod", a declarat un reprezentant de la fabrica de zahăr de la Luduş.

În ceea ce priveşte activitatea de procesare a sfeclei de zahăr, aceasta va începe în unitatea de la Luduş la 1 septembrie, odată ce primele cantităţi de sfeclă de la fermierii români vor ajunge în fabrică.

Citeşte şi: Românii preferă să îşi crească singuri legumele după ultimele scumpiri, chiar şi la bloc

"Acest lucru ne bucură pentru că, în sfârşit, avem o certitudine că reîncepe producţia de zahăr de Luduş. Pe noi ne interesează ca aici, la fabrica noastră, să se producă zahăr, nu numai să se ambaleze", a mai precizat reprezentantul fabricii de la Luduş.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close