Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Prima reacţie a ministrului Ligia Deca în scandalul cozilor la grădiniţe. Ce soluţie a găsit pentru părinţi

Prima reacţie a ministrului Ligia Deca în scandalul cozilor la grădiniţe. Ce soluţie a găsit pentru părinţi

Avem prima reacție a ministrului Educației, după ce mai mulți părinți din Capitală au făcut noapte albă la coadă pentru a-și înscrie copiii la grădiniță.

Prima reacţie a ministrului Ligia Deca în scandalul cozilor la grădiniţe. Ce soluţie a găsit pentru părinţi
Sursa foto: gov.ro
de Silvia Preda    |    22 Iun 2023   •   17:29

Ligia Deca promite că locurile vor fi suplimentate în toată țara și că, în viitor, înscrierea va putea fi realizată inclusiv online, fără a preciza însă un termen.

Ministrul Educaţiei a subliniat că este "de neacceptat" ca părinţii să stea la cozi, pe timpul nopţii, în vederea înscrierii copiilor.

"Am trimis astăzi o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unităţile de învăţământ preşcolar, pentru că există un interes crescut mai ales în zona urbană şi, pe viitor, ne dorim ca toate aceste procese de înscriere să se poată realiza online.

Consider că este de neacceptat să avem astfel de cozi, mai ales pe perioada nopţii şi trebuie să găsim soluţiile în aşa fel încât să avem o înscriere civilizată a copiilor în aceste forme de educaţie pe parcursul verii", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Ligia Deca propune înscrieri online în programul Grădiniţa de vară

Ea a menţionat că în fiecare an au fost suplimentate locurile în funcţie de numărul de cereri.

"Am văzut şi eu imaginile şi mărturisesc că aceste situaţii sunt de evitat şi facem toate eforturile în acest sens. Aşa cum ştim, programul acesta, şcoala de vară, este un program susţinut de către Primărie în cazul Sectorului 3.

În fiecare an, în funcţie de numărul de cereri, au fost suplimentate locurile şi domnul primar a anunţat deja că aceasta va fi situaţia şi în acest an.

Am trimis de la Ministerul Educaţiei reprezentanţi care să asiste în discuţia conducerii unităţii de învăţământ cu părinţii", a precizat Ligia Deca.

Citeşte şi: S-a dat startul înscrierilor la creşă şi grădiniţă! Cu noaptea în cap, mii de părinţi s-au aşezat la rând

 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close