Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei "Legea lui Darwin trebuie să se aplice!". Mircea Badea, mesaj pentru turiștii care nu ascultă recomandările salvamarilor

"Legea lui Darwin trebuie să se aplice!". Mircea Badea, mesaj pentru turiștii care nu ascultă recomandările salvamarilor

Mircea Badea a transmis un mesaj clar, miercuri seară, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN, turiştilor de la noi care nu respectă recomandările şi avertismentele salvamarilor. 

"Legea lui Darwin trebuie să se aplice!". Mircea Badea, mesaj pentru turiștii care nu ascultă recomandările salvamarilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2023   •   13:16

Jurnalistul spune că el, în postura de salvamar, i-ar informa pe oameni și le-ar atrage atenția, dar după i-ar lăsa să procedeze cum vor ei.

"Eu am înțeles așa treaba cu salvamarii. Sunt valuri mega-agitate, marea e agitată, valuri mari, pericole, care e datoria salvamarilor? Că și ei întrebau asta, "Noi ce trebuie să facem?".

În opinia mea, eu așa am înțeles: arborez steagul roșu. Să zicem că cetățeanul nu se uită după steaguri, că îl doare în cot de steagul tău și el vrea să facă baie, că d-aia a venit la mare.

Chiar dacă e taifunul, îl doare în cot, el face baie. Bun.

Şi tu-i spui: "Cetățene, care vrei să intri în apă, e steagul roșu! E interzis! Adică e foarte periculos, îți poți pierde viața". Şi el zice: "Du-te, mă, de aici!".

Ce trebuie să facă el? Să se ducă de acolo? Cum ce să faci (tu, ca salvamar - n.r.)? Îl lași în treaba lui. Absolut, îl lași în treaba lui. 

"Păi și după aia ce să facă? Intră după el?". Păi dacă e marea extrem de agitată, nu intră, că își pierde viața. 

Deci legea lui Darwin la un moment dat trebuie să se aplice. Important este ca locul să fie semnalizat (...).

Dacă zice că e sigur, "Du-te tată liniștit, hai te pup, ne vedem în viața viitoare". Absolut asta trebuie să fie atitudinea. 

Îi văd pe unii disperați, adică sigur, să salvezi vieți e absolut extraordinar. Prietene, dar nu eşti Dumnezeu pe pământ. 

Și atunci, la întrebarea pe care o punea astăzi un domn salvamar, pe bună dreptate, "Domnule, noi ce să facem când ei nu vor și n-ascultă? Ne batem cu ei sau îi lăsăm?", răspunsul este Doamne ferește! Cum să te bați cu ei? Dar la ce folosește? Am văzut imagini cum se îmbrânceau, să băteau și oricum s-au întâmplat o grămadă de nenorociri", a spus Mircea Badea, miercuri seara, în emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei salvamari
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close