Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre cazul Elenei Lasconi: "Ştiu că vine ca un șoc mental pentru mulți, dar familia n-are nicio legătură cu iubirea"

Mircea Badea, despre cazul Elenei Lasconi: "Ştiu că vine ca un șoc mental pentru mulți, dar familia n-are nicio legătură cu iubirea"

Mircea Badea a comentat scandalul produs de declaraţiile Elenei Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, şi a venit cu o serie de clarificări importante, în opinia sa, despre ideea de familie ca şi concept strict instituțional.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2023   •   10:58

Mai exact, Mircea Badea a explicat la ce se referă, de fapt, conceptul de familie ca şi concept instituțional şi care este preocuparea statului atunci când două persoane aleg să se prezinte la primărie pentru a încheia un acord în vederea căsătoriei.

"Dragă doamnă Lasconi, fiica, nu înseamnă că mami e homofobă deloc, doar pentru că crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie și nu "discriminează jegos". Și dați-mi voie să îi explic doamnei Lasconi lucruri pe care le-am mai vorbit. Nu m-am sucit o iotă și când era marele referendum pentru familie, care țineți minte că era branduit ca fiind referendumul lui Dragnea și nu știu ce.

Eu am cunoscut de-a lungul vieții mele în nenumărate ocazii, desigur sociale, foarte mulți membri ai comunității LGBTQ. Eu nu cred că există o persoană din această comunitate care să fi rămas cu ideea despre mine că sunt homofob, iar chestiile astea transcend cumva simpla comunicare. Adică faptul că, să zicem, aș fi iscusit ca să maschez anumite tendințe homofobe pe care le-aș avea, dar sunt destul de abil și eu le maschez. Nu, lucrurile astea se simt, se depistează după discurs. 

"Familia n-are nicio legătură cu iubirea. Știu că sună ciudat și cam prost, dar n-are"

Şi știu că vine ca un șoc mental pentru mulți care au senzația că dacă ai votat pentru familia tradițională ești homofob. De aia vreau să o liniștesc pe doamna Oana Lasconi (n.r fiica Elenei Lasconi) că am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice și îi venea să plângă.

Deci familia n-are nicio legătură cu iubirea. Știu că sună ciudat și cam prost, dar n-are. De ce? Familia este o construcție instituțională. Iubirea este un sentiment.

Familia n-are legătură nici cu iubirea, nici cu sexul, nici cu locuitul împreună. Familia este o construcție strict instituțională şi la această construcție strict instituțională se referea şi referendumul, ca să fac și repetiție de bun augur.

Deci să zicem că tu eşti creștin şi te duci la biserică. Aia e altă treabă, că este un act religios. Nu despre asta era vorba la referendum, ci despre când tu te duci la un primar. Primarul nu te întreabă: bă, tu o iubești pe asta, faci sex cu ea, stați împreună? Nu, nu întreabă nici pe el, nici pe ea, nici pe ele şi nici pe ei pentru că nu despre asta este vorba la primărie. La primărie te întreabă dacă ești de acord să o iei în căsătorie pe.... Deci e vorba de un acord.

"Familia este o formalitate din punct de vedere al statului şi referendumul la asta se referea"

Familia este o formalitate din punct de vedere al statului şi referendumul la asta se referea. Nu e vorba despre nicio iubire aici. Cum să se voteze iubirea? Evident că nu se votează! Se votează dracului un concept strict instituțional la nivel de stat, nimic altceva. 

Cum ne învăța pe vremea comuniștilor că familia este celula de bază a societății, un construct instituțional. Așa și rămas, așa și e. Există familii unde ăia din interiorul familiei să urăsc de moarte. Există familii în care nu mai e nicio iubire de mult, asta dacă o fi fost vreodată. Există căsătorii din interes, convenabil şi nu au nicio legătură cu iubirea sau cu sexul. Există familii în care nu se face sex de ani de zile.

Care-i treaba statului? Niciuna! Treaba statului este aia când tu te duci la primărie şi atât. Şi acolo nu te întreabă nici dacă te-ai căsătorit religios, nu te întreabă nimic, că nu e interesat de asta. Deci, în opinia mea, această construcție strict instituțională e bine să rămână așa cum e, să nu fie modificată.

"Oamenii ăștia care suferă pentru mize false nu au înțeles subiectul"

Deci fiica Lasconi care acuză mama Lasconi că a votat pentru modificarea constituție "într-un mod absolut jegos sau ceva" răspunsul e nu, nu, nu. Oamenii ăștia care suferă pentru mize false, neînțelegând subiectul, oamenii ăștia care suferă aiurea în tramvai, neînțelegând despre ce e vorba, or ști că actuala Constituție a României nu permite decât căsătoriile tradiționale?

Deci mama Lasconi n-a votat ca să modifice Constituția "într-un mod jegos". Nu! Ea a votat să rămână Constituția așa cum e! În sfârșit, din când în când, așa sunt eu.. mă mai exteriorizez", mai spus Mircea Badea în emisiunea În gura presei de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close