Antena 3 Emisiuni În gura presei Mircea Badea, despre Nicușor Dan: "Eu îl susțin, mi se pare minunat. E antivaccinist. Să nu avem dubii"

Mircea Badea, despre Nicușor Dan: "Eu îl susțin, mi se pare minunat. E antivaccinist. Să nu avem dubii"

de Redacția Antena 3    |    08 Noi 2021   •   17:32
Mircea Badea, despre Nicușor Dan: "Eu îl susțin, mi se pare minunat. E antivaccinist. Să nu avem dubii"
Sursa foto: Antena 3

Mircea Badea a comentat, la Antena 3, răspunsurile evazive date de primarul Capitalei, Nicușor Dan, întrebat în cadrul unei emisiuni tv când se vaccinează.

"La Primăria Capitalei îl avem pe un cetățean, eu îl susțin, mi se pare minunat, Nicușor Dan. E foarte tare, e foarte bun. Și e antivaccinist. Nu avem niciun fel de dubiu aici, sper.", a spus Mircea Badea, râzând.

"Am văzut și bucățica de emisiune, interviul pe care l-a acordat primarul general al Capitalei, pe care l-ați ales. Le-a tăiat ălora macaroana. Le-a zis "destul cu asta". Nicușor Dan e antivaccinist. O fi bine, o fi rău, dar e. Să nu avem niciun fel de dubiu.

Dorește al doilea mandat. Bun. Ăsta e un lucru bun. Sincer și eu îmi doresc un al doilea mandat al domnului Nicușor Dan, din toate motivele minunate. Eu sunt pentru, aș vrea să îl aleg de acum.", a adăugat, ironic, prezentatorul, la Antena 3.

Întrebat, duminică, dacă și când se vaccinează, Nicușor Dan a răspuns, evaziv, că așteaptă mai întâi rezultatele unor analize.

Moderator: Vă e frică de vaccin?

Nicușor Dan: Nu. Am spus că mă voi vaccina.

Moderator: Dvs. aveți certificat verde?

Nicușor Dan: În secunda asta nu, mâine voi avea, pentru că mă voi testa.

Moderator: Azi (joi - n.r.) n-ați fi putut intra legal în Guvern oricum.

Nicușor Dan: Azi, dacă întâlnirile ar fi avut loc acolo, m-aș fi testat acolo și aș fi intrat la întâlnire.

Moderator: Dumneavoastră nu aveți certificat verde.

Nicușor Dan: Azi nu, mâine voi avea.

Moderator: Ați trecut prin boală.

Nicușor Dan: Am trecut prin boală. (...) Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante. Mă voi vaccina.

Am trecut prin boală, cred că primul test pozitiv a fost în jur de 20  aprilie. Atunci m-am declarat la DSP. Cele șase luni au trecut însă de atunci, nu pot să scot certificatul.

Moderator: Nu ați avut nevoie de certificat verde?

Nicușor Dan: Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie.

Moderator: Dvs. nu vi se cere certificat că lucrați la primărie.

Nicușor Dan: Da.

Moderator: Cum îmi explicați mie, cetățeanului, că eu am nevoie de certificat verde să intru în primărie, dvs. nu aveți nevoie?

Nicușor Dan: E o explicație pe care să o dea Parlamentul. (...) Există o autoritate națională care reglementează, noi ne subordonăm.

Moderator: Nu ați făcut-o până acum pentru că ați așteptat să treacă șase luni de la momentul la care v-ați infectat...?

Nicușor Dan: Am spus și o repet, aș vrea să închidem discuția, mă voi vaccina după ce fac un set de analize pe care nu am avut timp să le fac până acum.

Moderator: Aveți îndoieli în privința vaccinului?

Nicușor Dan: Am spus că mă voi vaccina după un set de analize pe care nu am apucat să-l fac.

Moderator: Ce set de analize, poate se uită și alți concetățeni și vor să le facă?

Nicușor Dan: Aș dori să închidem. Am discutat suficient de persoana mea. Putem discuta despre problema Bucureștiului.

Moderator: Atitudinea dumneavoastră față de vaccin contează și e importantă.

Nicușor Dan: Cred că v-am dat toate explicațiile despre această chestiune.

La finalul lunii august, edilul promitea că se va vaccina, dar spunea că nu vrea să facă tam-tam pe subiect.

”Am fost în izolare în luna mai pentru că după cum știți fiica mea a fost infectată, apoi am fost și eu, am avut coronavirus. O să fac vaccinul după ce medicul îmi va spune că e bine să îl fac”, a spus Nicușor Dan, în august 2021.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close