Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea îl corectează pe Klaus Iohannis: ”Nu există! Expresia este greșită! O fi atât de greu?”

Mircea Badea îl corectează pe Klaus Iohannis: ”Nu există! Expresia este greșită! O fi atât de greu?”

Mircea Badea a vorbit, în cadrul emisiunii ”În gura presei”, de joi seara, despre declarațiile lui Klaus Iohannis cu privire la greva profesorilor. Realizatorul a atras atenția și cu privire la o expresie folosită greșit de președinte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2023   •   11:50

Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”, a declarat, joi, Klaus Iohannis. Cred că este o întrebare, totuși, retorică”, este de părere Mircea Badea.

După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?” Mamă, mamă, a dat președintele milităria jos din pod!

Toată clasa politică a neglijat educația 30 de ani! Domnia sa parcă promitea că face ceva cu România Educată... Cum adică a neglijat clasa politică, păi și dumnealui?

Citește și: Mircea Badea, scenariu sumbru despre protestele din România: "Vine apocalipsa" | Cine urmează să iasă în stradă

Prima dată când educația a fost pusă la nivelul care i se cuvine a fost cu ocazia proiectului meu, România Educată. Știm toți că educația se face cu mult entuziasm, dăruire, dar nu vine pe gratis!

Nu, pe gratis nu vine, pentru că este o expresie greșită din punct de vedere al limbii române. Nu mă aștept, acum, ca Domnul Președinte, Klaus Iohannis, să vorbească limba română, e profesor, dar de fizică! Nu există pe gratis! Pe-ul acela nu există! Deci expresia corectă este ”nu vine gratis”, nu ”pe gratis”! Nici pe gratis, nici sub gratis, pur și simplu gratis. O fi greu asta?” a comentat realizatorul emisiunii În gura presei, Mircea Badea, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Klaus Iohannis
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close