Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre posibilitatea desfiinţării Bacalaureatului: "Cum dracu nu sunt eu miliardar pe planeta asta?"

Mircea Badea, despre posibilitatea desfiinţării Bacalaureatului: "Cum dracu nu sunt eu miliardar pe planeta asta?"

Mircea Badea a comentat, în ediţia de joi seară a emisiunii În gura presei, de la Antena 3 CNN, despre posibilitatea desfiinţării Bacalaureatului, o iniţiativă pornită de o asociaţie de elevi din România. 

Mircea Badea, despre posibilitatea desfiinţării Bacalaureatului: "Cum dracu nu sunt eu miliardar pe planeta asta?"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2024   •   09:49

"Desființarea Bacalaureatului. Tânără: Ar trebui să-l scoată pentru că e foarte mult de învățat, iar unii dintre noi nu suntem capabili să învățăm atât de mult" a fost cel mai citit articol de pe un site de ştiri de la noi.

"Păi și dacă nu sunteți capabili să învățați atât de mult? Nu aveți bacalaureat. Toată lumea trebuie să aibă bacalaureatul? 

Dragă tânără, nu ești în stare să înveți, nu învăța, că nu e obligatoriu. Bani vor, sigur. Să vrea, n-am nimic împotrivă. Să le dea cine le-o da. 

Eu n-aș angaja-o pe tânăra asta, pe care o dovedește bacalaureatul. N-aș angaja-o. De ce să te mint? 

Dar care e ideea? Trebuie să aibă neapărat bacalaureat? Dar se poate trăi și fără bacalaureat. Care e problema? 

În urmă cu doar câteva zile, o asociație de elevi din România a solicitat desființarea bacalaureatului și examinarea tinerilor printr-o metodă care să reflecte performanțele acestora raportată la cerințele pieței muncii. 

Dar, totuși, ce legătură are liceul cu piața muncii? Există această idee cam bizăruță. Zice: "Domnule, de ce să învăț eu geografie, să zicem? Sau de ce să învăț eu poezie, când eu o să lucrez, nu știu, la cine știe ce corporație. La ce îmi folosește?

Îți folosește să nu fii bou, atâta tot. Deci să nu fii un idiot util, fără doar și poate, la corporație, dar totuși un idiot. Adică, asta e școala, în principiu. 

Nu cred că scopul școlii ar trebui să fie ăsta, să te pregătească pentru meseria de master-chef, ci să nu fii idiot. Pentru că viața nu e doar o ocupația, meseria sau ce faci tu de pe urma căreia câștigi niște bani ca să-ți iei iPhone.

Nu. Viața e mult mai mult de atât. Și, atunci, un pic de școală îți deschide mintea astfel încât să înțelegi din viață mai mult decât acum. 

(...) Poate, totuși, şcoala nu-i pentru toată lumea. De ce trebuie să fie pentru toată lumea? Unii vor la școală, foarte bine, unii nu vor. 

(...) Eu numai la asta mă gândesc când văd știrile astea (cu elevii care spun că nu pot lua Bacalaureatul şi că trebuie să înveţe mult - n.r.). Zic: bă, cum dracului nu sunt eu miliardar pe planeta? Non-stop revin la treaba asta", a spus Mircea Badea, joi seara, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close