Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre procesul Roșia Montană: "Absolut incredibil! Râd de trei zile. Vă spun de ce e amuzant"

Mircea Badea, despre procesul Roșia Montană: "Absolut incredibil! Râd de trei zile. Vă spun de ce e amuzant"

Realizatorul Antena 3 CNN, Mircea Badea, a comentat la emisiunea În Gura Presei câștigarea procesului Roșia Montană de către România.

Mircea Badea, despre procesul Roșia Montană: "Absolut incredibil! Râd de trei zile. Vă spun de ce e amuzant"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    11 Mar 2024   •   09:42

"Absolut incredibil! Statul român, orice ar însemna asta, a câștigat procesul cu ăia de la Roșia Montană, cu Gabriel Resources. Doamne, râd de trei zile, de când a ieșit decizia vieții. Vineri seara, spre noaptea, a ieșit. De atunci râd.", a spus Mircea Badea, în debutul emisiunii de duminică seara.

"Mulți tratează subiectul în sensul "domnule, am câștigat". Adică eu n-am câștigat nimic. Mă rog, statul român a câștigat procesul, eu n-am câștigat nimic, dar e foarte amuzant. Imediat vă spun de ce e amuzant, pentru mine, cel puțin, pentru că n-am nicio străbatere, cum n-am avut nici înainte.

M-a durut pe mine în cot de Roșia Montană și că mi-aș fi dorit ca România, ca fiecare cetățean român, să fie bun de plată. Deci, inclusiv eu, absolut. Asta e, nu poate să-ți iasă toate în viață.

Dacă ar face dl. Ciolacu, așa cum s-a lăudat că face, un referendum în care să întrebe cetățenii dacă să se exploateze sau nu, eu mă duc la referendum și votez să nu se exploateze. 

 Vă fac un rezumat. Deci e în felul următor: dl. Ciolacu a zis "Domnule, noi, românii, vom plăti mulți bani pentru că din cauza lui USR și a lui Cioloș, care au vârât Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. Și dacă nu-l vârau, poate nu pierdeam procesul, că îl pierdem sigur. Și că vom plăti multe miliarde și fiecare român va plăti USD din cauza lui Cioloș și al USR."

În momentul în care a ieșit decizia, că de fapt România a câștigat procesul și nu trebuie să plătească niciun dolar, nici măcar unul singur, ba trebuie să-și ia înapoi vreo 1,4 milioane cheltuieli de judecată, au venit ăia de la USR și au zis: "A-HA! Deci, nu numai că nu am plătit nimic, dar noi am salvat natura României. Și Ciolacu este unul care a manipulat bursa. Și să vină procurorii!".

Eu sunt pentru. Adică a sesizat USR-ul procurorii. Păi foarte bine. Procurorii din România să investigheze ei, îți dai seama, o posibilă manipulare a pieței de capital din Canada. Murim pe loc. Sunt fan!", a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Rosia Montana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close