Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre noua taxă care se va aplica românilor: ”Așa da! Abia o aștept!”

Mircea Badea, despre noua taxă care se va aplica românilor: ”Așa da! Abia o aștept!”

Mircea Badea a vorbit, duminică seara, despre noua taxă pe care românii vor fi nevoiți să o plătească dacă vor dori să meargă în centrul orașelor mari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2023   •   14:50

”În marile centre urbane se vor înființa zone, cum ar fi Bucureștiul, în care accesul auto va fi limitat. Este vorba despre zonele de nivel scăzut de emisii, care vor fi instituite în primă fază, în cel mult doi ani, în București și municipiile: Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Ploiești și Timișoara, care sunt considerate aglomerări urbane.

Acestea vor fi putea fi zone în care se percep tarife de acces care vor necesita sisteme de acces dar și zone care au doar reguli de acces legate de norma de poluare a mașinii”, a citit Mircea Badea într-un articol din presa românească, în cadrul emisiunii În gura presei, duminică seara.  

”Pe sistemul, dacă zona asta este zonă cu emisii, tătuțule, plătești taxă! Deci vreau să merg în centru! Bani ai? Păi nu! Eh, atunci mergi pe jos! Deci așa da. Adevărul este că nici măcar în Beverly Hills nu merge așa.... 

Când am fost în vizită la niște cetățeni care au o casă în Beverly Hills cam cât mall-ul din Băneasa, cu Mihai Gâdea, era mașina de poliție în capul străzii. Și noi eram cu taxi. Și ne-au oprit. Și ne-au întrebat unde mergem. Și am spus că la casă aceea. Și ne-au întrebat de ce. Deci ne-au oprit și ne-au întrebat ce căutăm pe strada aia? 

Dar aici, îți dai seama cum va fi cu zonele astea? Da, frățioare, prea mare traficul pe strada noastră. Eu abia aștept asta pe Nordului, să fie Nordului denumită zona verde, nu știu de care. Nu ajungi pe Nordului decât dacă plătești mulți bani. Așa da!”, a spus Mircea Badea în emisiunea ”În gura presei”.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close