Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Ce riscă românii care nu îşi achită asigurarea obligatorie a locuinţei: "Pagubele pot fi imense"

Ce riscă românii care nu îşi achită asigurarea obligatorie a locuinţei: "Pagubele pot fi imense"

În România, patru din cinci locuințe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale, însă specialiștii avertizează că, în cazul unui eveniment neprevăzut, pagubele pot fi imense.

Ce riscă românii care nu îşi achită asigurarea obligatorie a locuinţei: "Pagubele pot fi imense"
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2023   •   11:56

În România, patru din cinci locuințe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale, în ciuda faptului că, potrivit legii, aceste polițe sunt obligatorii.

"România este vulnerabilă în fața unui dezastru. Cutremurul din Turcia ne dovedește că pierderile pot fi imense, fiind vorba, în cazul acestei țări, despre pagube de peste 100 de miliarde de dolari. Este greu de imaginat că România ar putea să suporte chiar și un sfert din această daună", informează Nicoleta Radu, director general PAID.

Specialiștii transmit că românii au nevoie să fie informați despre beneficiile pe care le obțin prin asigurarea locuinței, însă este necesară implicarea autorităților.

"Legea este foarte clară în ceea ce privește impunerea ei, dar sancționarea cetățenilor depinde de autoritățile locale. Partea de punere în aplicare a legii nu a funcționat niciodată. După cutremurul din Turcia, am avut și noi parte de un eveniment în Gorj. 

Citește și: Cum îți poti cumpăra vechimea în muncă, în rate. Ce se întâmplă dacă suma nu este achitată în totalitate

În cazul polițelor obligatorii pe care noi le plătim, acel eveniment a produs daune de 3 milioane de euro. Astfel, 1.800 de case sunt în curs de a fi despăgubite, fiind valabil doar pentru locuințele din acea zonă care au fost asigurate", a mai adăugat Nicoleta Radu.

×
Subiecte în articol: asigurare locuinte dezastru
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close