Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România mai are de așteptat până la aderarea în Spațiul Schengen | Karl Nehammer: "Extinderea nu este posibilă în acest moment"

România mai are de așteptat până la aderarea în Spațiul Schengen | Karl Nehammer: "Extinderea nu este posibilă în acest moment"

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat ieri la Viena că nu există nicio posibilitate ca Bulgaria și România să se alăture Schengen. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   18:37

"Austria are o poziție clară, conform căreia extinderea Schengen nu poate avea loc în acest moment. Aceasta nu este o poziție și subliniază acest lucru în mod explicit împotriva Bulgariei sau României, este o poziție de politică de securitate, deoarece avem mari provocări în spațiul Schengen. 

Da, trebuie să spunem că, așa cum afirmă și ministrul nostru de interne, sistemul Schengen este în prezent stricat. Cum ajung la această concluzie? Unsprezece state membre ale spațiului Schengen efectuează controale bilaterale la frontiere.

Cu alte cuvinte, sistemul Schengen trebuie reparat și atât timp cât este în curs de reparare, extinderea nu este posibilă din punctul nostru de vedere în acest moment", a declarat Cancelarul austriac, Karl Nehammer

Citește și: Marcel Ciolacu a anunțat care vor fi salariile minime din construcții și agricultură: ”Am ajuns la o înțelegere!”

Aceste declarații anulează speranțele României de a intra în Schengen

11 țări au suspendat acordul Schengen în urma alături de securitate provocate de războiul Hamas și care au introdus controale la granița țării. Liderii europeni se tem de teroriștii care s-ar putea infiltra în Europa. 

Guvernul României spera să pună pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 4 - 5 decembrie aderarea României la Schengen. 

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen Karl Nehammer
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close