Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Români blocaţi în războiul din Israel: "Au căzut două rachete la maxim trei kilometri de casa noastră"

Români blocaţi în războiul din Israel: "Au căzut două rachete la maxim trei kilometri de casa noastră"

Românca Adriana este căsătorită cu un israelian, împreună au doi băieţi şi de patru zile trăiesc coşmarul vieţii lor.

Români blocaţi în războiul din Israel: "Au căzut două rachete la maxim trei kilometri de casa noastră"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   20:20

Adriana şi Meki Musa spun că magazinele din Israel sunt goale după ce autorităţile au îndemnat oamenii să îşi facă provizii.

"Acum o oră au căzut două rachete la maxim trei kilometri de casa noastră. Momentan noi suntem afară, dar restul familiei e în buncăr. Am încercat să nu explicăm copiilor ce se întâmplă, dar acum au înţeles că ceva nu e în regulă şi au intrat în buncăr", a spus Meki Musa.

"Le spunem că se întâmplă ceva, că sunt afară soldaţi care ne apără", a mai spus Adriana.

"Eu am trecut prin asta de mai multe ori, dar niciodată nu a fost aşa", a declarat israelianul Meki la News Hour with CNN.

596 de cetățeni români s-au întors în România venind din Israel, în noaptea de luni spre marți, a anunțat MAE.

Ministerul mai anunță că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, a precizat MAE.

×
Subiecte în articol: Meki Musa Adriana Israel
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close