Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Premieră în România. Turn de Control Virtual pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Premieră în România. Turn de Control Virtual pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Astăzi a fost efectuat primul zbor de probă pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Aeroportul a costat 130 de milioane de euro şi este primul construit în ultimii 50 de ani în România.

Premieră în România. Turn de Control Virtual pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   19:06

Totodată, aici a fost instalat un Turn de Control Virtual, de altfel, primul turn de acest fel de la noi din ţară.

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav are o capacitate de peste un milion de pasageri, al treilea ca mărime după cel de la Bucureşti şi cel din Cluj. Însă, aerodromul de la Braşov beneficiază de primul Turn de Control Virtual construit în România, iar astăzi a avut loc primul zbor menit să testeze echipamentul de radio-navigaţie.

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, primul aeroport construit în ultimii 50 de ani în România 

Practic, de astăzi se vor efectua zboruri de calibrare, care vor avea loc zilnic, până la efectuarea celor 30 de ore necesare pentru verificare, monitorizare şi evaluare.

Construcţia aeroportului a costat 130 de milioane de euro, este situat la 15 minute de centrul oraşului, iar primul zbor cu pasageri este programat pentru luna iunie.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close