Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vămile nu mai fac faţă. România, blocată de mărfurile din Ucraina: "Nu dormim de zile întregi ca să nu pierdem rândul"

Vămile nu mai fac faţă. România, blocată de mărfurile din Ucraina: "Nu dormim de zile întregi ca să nu pierdem rândul"

România se confruntă cu o situaţie fără precedent. Ţara noastră este pur şi simplu blocată de transporturi ucrainene. Puncte vamale blocate, cozi kilometrice şi sute de șoferi în pragul disperării. Iată imaginile.

Vămile nu mai fac faţă. România, blocată de mărfurile din Ucraina: "Nu dormim de zile întregi ca să nu pierdem rândul"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    Paul Ciurari    |    07 Iun 2022   •   17:45

Sute de camioane aşteaptă zile în șir să intre în România. Vameșii moldoveni dau vina pe cei români şi spun că, în timp ce ei controlează până la 150 de camioane pe zi, românii verifică aproximativ 50, motiv pentru care se formează cozi uriașe.

Situaţia este dezastruoasă la Punctele de Trecere a Frontierei dintre Republica Moldova şi România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Șoferii sunt nervoși şi spun că situaţia cea mai gravă este la Vama Leuşeni-Albiţa, acolo unde în acest moment sunt 130 de TIR-uri care aşteaptă de 3-4 zile.

Dincolo de parcare se întinde coloana de TIR-uri. Șoferii îmi spuneau mai devreme că sunt coloane de 10 până la 15 km spre Leuşeni, punctul de trecere al frontierei din Republica Moldova.

Autorităţile române sunt total depășite de această situaţie. Sunt doar 4 ghișee unde sunt înregistrate aceste TIR-uri.

Transportatorii spun că au în camioane mărfuri perisabile, alimente şi produse care expiră şi trebuie să stea cu instalațiile de răcire pornite în permanență, iar uneori mărfurile pot expira înainte de a ajunge la destinație.

TIR-urile goale aşteaptă cam 12 ore, iar la cele cu marfă perisabilă timpii de aşteptare sunt de cel puțin 3 zile. Camioanele cu marfa universală, în special cereale, timpii de aşteptare sunt de la 7 în zile în sus. 

Șoferii sunt disperați că nu au unde să facă un duș, nu au unde să mănânce pentru că proviziile sunt pe terminate şi cel mai complicat nu se pot odihni pentru că dacă dormi riști să îţi pierzi rândul. Șoferii se trezesc unii pe alţii în momentul în care un TIR trece vama.

×
Subiecte în articol: vama Ucraina transporturi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close