Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Una dintre cele mai mari pianiste ale lumii, Alexandra Dariescu, în concert inedit la București

Una dintre cele mai mari pianiste ale lumii, Alexandra Dariescu, în concert inedit la București

Alexandra Dariescu este una dintre cele mai mari pianiste ale lumii a concertat într-o manieră inedită la București.

de Ioana Mircea    |    20 Dec 2023   •   19:38

Una dintre pianistele considerate a fi viitoarea stea a pianului mondial este Alexandra Dariescu, o tânără din Iaşi care a reuşit să cucerească deja scenele lumii. Alexandra a studiat la Londra iar acum are propriile spectacole, unul dintre ele fiind Sprăgătorul de Nuci, fiind şi cel pe care l-a adus în acest decembrie la Bucureşti.

Un spectacol cu proiecţii multimedia, o pianistă și un balerin reali, iar celelalte personaje virtuale. Un spectacol care a umplut sălile în întreaga lume, iar Alexandra a povestit pentru Antena 3 CNN care e secretul succesului ei.

Citește și: Copiii care știu să cânte la un instrument muzical au o minte mai ascuțită de-alungul vieții

Alexandra Dariescu a început să cânte la pian la 7 ani. Doi ani mai târziu, la primul său spectacol, s-a împiedicat atunci când a urcat pe scenă, sub ochii sutelor de spectatori şi membri ai orchestrei. Dar s-a ridicat și şi-a continuat recitalul. De atunci nu a mai oprit-o nimic.

"Pentru mine faptul că îmi trăiesc visul pe care l-am avut de micuță e cea mai mare bucurie şi ea mai mare împlinire De fiecare dată când păşesc pe scenă mă simt vie, plină de energie şi e cel mai frumos sentiment să împart bucuria muzicii", a spus Alexandra.

Alexandra este în turneu acum cu spectacolul ei de sezon, Spărgătorul de Nuci, un concept care îmbină muzica clasică, dansul și tehnologia, prezentat de artistă în mai multe colțuri ale lumii.

Ea a fost prima femeie pianist din ţară care a cântat la Royal Albert Hall din Londra. Cariera ei include spectacole alături de cele mai mari orchestre ale lumii. Alexandra a mărturisit pentru Antena 3 CNN că de fiecare dată are în pian o iconiţă mică, ce îi aduce aminte de casă.

×
Subiecte în articol: concert
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close