Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alexandru Ivan Greceniuc: "Tensiunile din ultimele luni au generat o neîncredere în economia ucraineană"

Alexandru Ivan Greceniuc: "Tensiunile din ultimele luni au generat o neîncredere în economia ucraineană"

În exclusivitate pentru News Hour with CNN, Alexandru Ivan Greceniuc, românul care este membru al consiliului de tineret din cadrul biroului preşedintelui Ucrainei, a vorbit despre modul în care umbra unui posibil război cu Rusia afectează economia țării sale.

Alexandru Ivan Greceniuc: "Tensiunile din ultimele luni au generat o neîncredere în economia ucraineană"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2022   •   23:15

Ucrainenii protestează față de scăderea nivelului de trai. La Kiev oamenii nu au uitat de probelele interne şi au ieșit în stradă nemulțumiți de salarii, dar și pentru a arăta sprijinul în cazul unui atac din partea Rusiei.

"Tensiunile din ultimele două trei luni au generat o neîncredere în economia ucraineană. Au fost multe retrageri de capital și de investiții, ceea ce a lovit puternic moneda ucraineană și, prin urmare, prețurile." - a explicat Alexandru Ivan Greceniuc, într-un interviu acordat News Hour with CNN. 

În acest context, tânărul consilier de origine română a mai susținut că Ucraina are nevoie de sprijinul economic al partenerilor și vecinilor direcți:

"De aceea este și acest apel al autorităților ucrainene la calm, pentru că, în fond, un conflict propriu-zis nu a început încă. Nu există nicio schimbare în ceea ce privește desfășurarea militară în regiune. Și acest lucru ar trebui să o vadă și să sprijine partenerii și vecinii direcți ai Ucrainei pentru a sprijini economic Ucraina, în acest mod.", a mai declarat Greceniuc. 

Interviu cu Alexandru Ivan Greceniuc, românul de la președinția Ucrainei: "Lucrurile sunt mult mai calme și mult mai lipsite de panică"

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Alexandru Ivan Greceniuc
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close