Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fraţii Tate au fost puşi în libertate. Judecătorii amână extrădarea lor în Marea Britanie

Fraţii Tate au fost puşi în libertate. Judecătorii amână extrădarea lor în Marea Britanie

Curtea de Apel Bucureşti a dispus amânarea extrădării fraţilor Andrew şi Tristan Tate în Marea Britanie până la soluţionarea dosarului în care au fost trimişi în judecată în România, judecătorii stabilind ca ei să fie puşi în libertate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   19:54

Fraţii Tate vor fi predaţi autorităţilor din Marea Britanie doar după ce dosarele din România vor fi soluţionate. Până atunci ei rămân în libertate în ţara noastră. Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp de judecători.

Au fost săltaţi de poliţişti noaptea trecută pentru aceleaşi fapte de care erau acuzaţii şi în 2022: infracțiuni sexuale şi de exploatare. 

Andrew Tate a dat de înţeles chiar ieri faptul că ştie că va fi din nou arestat. Iar la ieşirea de la arest, în urmă cu câteva minute, cei doi fraţi au spus din nou că sunt nevinovaţi.

Aprilie 2022. Atunci au fost primele descinderi în casa fraţilor Tate. Erau acuzaţi că ar fi ţinut captive două femei. Una dintre ele din Republica Moldova, cealaltă din Statele Unite. Ambele ar fi fost abuzate de cei doi miliardari, care în cele din urmă, după luni întregi de procese şi o perioadă scurtă petrecută în spatele gratiilor, au fost lăsaţi liberi.

Doi ani mai târziu, aceleaşi acuzaţii. Într-un articol dat presei din Marea Britanie şi semnat de  "Patru supraviețuitori ai ideologiei violente și misogine a lui Andrew Tate", autorii au făcut un apel public şi au povestit cum au fost ignoraţi de justiţie.

"Am depus plângeri la autorități pentru viol și abuz fizic în 2014 și 2015, alături de mărturii ale martorilor și de dovezi documentare condamnabile. După multiple întârzieri, poliția nu a transmis aceste dovezi către Crown Prosecution Service (CPS) decât în 2019. CPS a decis apoi să nu ia în considerare mai departe acest caz. Această conduită potențial neglijentă a făcut ca Andrew Tate să fie liber şi să se mute în România și să comită mai multe presupuse infracțiuni împotriva femeilor, pentru care așteaptă acum procesul. Suntem încrezători că mai există și alte victime din Marea Britanie care nu au ieșit încă la înaintare și sperăm ca, prin acest caz, să le dăm posibilitatea de a o face".  

Sursa: CROWD JUSTICE

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Două mandate europene de arestare au fost emise de autorităţile din Marea Britanie la începutul acestui an. Au fost puse în aplicare de poliţiştii din Ilfov noaptea trecută. După cinci ore de la descindere, Tristan şi Andrew Tate au ajuns din nou în arest. Moment pentru care Cobra Tate se pare că era pregătit.

"Chiar în acest moment, Marea Britanie încearcă să mă bage în închisoare. Anglia, pentru că România a eșuat, așa că Anglia a preluat. Și Anglia vine la mine cu toate aceste gunoaie și vor încerca să mă acuze în curând de niște infracțiuni imaginare", spunea el. Interviul a fost postat cu doar câteva ore înainte de arestarea fraţilor Tate.

Ajunşi în faţa judecătorilor, niciunul din ei nu şi-a dat consimţământul pentru a fi predaţi autorităţilor din UK şi şi-au susţinut în continuare nevinovăţia.

Andrew Tate: În cazul în care am fi trimişi în Anglia, am fi liberi. Pentru că acolo nu există arest preventiv. Nu vreau asta, vreau justiţie, vreau dreptate, vreau să finalizez dosarul din România, să zbor singur în UK ca să finalizez dosarul de acolo. Nu fug de nimeni.

Tristan Tate: Nu am comis nicio infracţiune în viaţa mea şi consider că dacă m-aş preda, autorităţile din România ar putea crede că vreau să scap de răspundere cu privire la faptele pentru care sunt cercetat aici. România este casa mea şi doresc să îmi spăl reputaţia aici.

Victimele despre care cei doi susţin că nu ştiu nimic ar fi aceleaşi care anul trecut ar fi povestit în faţa jurnaliştilor din Marea Britanie prin ce au trecut în urmă cu 10 ani.

O tânără a căzut în plasa fraţilor Tate, cucerită prin metoda Lover Boy. Tot ea a recunoscut că nu se simte ca o victimă, pentru că a acceptat de bunăvoie să facă videochat. Adevărata problema a început în momentul în care așa-zisul ei iubit a devenit extrem de posesiv și violent.

"Cea mai mare parte a violenței a fost sexuală, lucru care lui îi făcea mare plăcere. Îi place să se simtă complet stăpân asupra femeii și să simtă că le-ar putea lua viața în orice secundă. 

El obișnuia să mă sugrume, până la punctul în care am leșinat o dată și cred că atunci a intrat în panică".

Sursa: BBC, 2023

În faţa judecătorilor, apărătorii fraţilor Tate au cerut punerea în libertate a celor doi sau să fie plasaţi sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: Andrew Tate Tristan Tate
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close