Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi avertizări de vreme rea de la ANM | Codul portocaliu de ninsori şi viscol a fost prelungit. Ce zone sunt vizate

Noi avertizări de vreme rea de la ANM | Codul portocaliu de ninsori şi viscol a fost prelungit. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au prelungit până mâine după-amiază avertizarea cod portocaliu de ninsori și viscol. Ce zone sunt vizate şi cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare.

Noi avertizări de vreme rea de la ANM | Codul portocaliu de ninsori şi viscol a fost prelungit. Ce zone sunt vizate
Sursa foto: Pexels| Pixabay
de Claudia Popovici    |    05 Apr 2023   •   18:21

România este în continuare sub avertizări meteo de vremea rea. Zeci de oameni au rămas blocaţi pe drumuri din cauza zăpezilor şi a viscolului.

În Vaslui, 12 localități au rămas fără electricitate, după de vântul a pus la pământ stâlpii de electricitate, iar în judeţul Botoşani, toate cursurile elevilor au fost suspendate.

Temperaturile extrem de mici au făcut şi prima victimă, în Galaţi, iar meteorologii nu vin cu vești bune. 

"Atenționarea meteorologică de cod portocaliu și galben rămân în vigoare până mâine la ora 14:00. Vorbim de județele Botoșani, Iași, Vaslui, zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău, dar în același timp și cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, Carpații Orientali, acolo unde ninsorile vor continua, se va depune strat consistent de zăpadă.

Vorbim de cantități de apă care pot depăși mai ales în județele din Moldova, 30-50l/m², vitezele vântului la rafală vor fi cuprinse între 55 până la 75km/h.

Va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută, iar până sâmbătă dimineață, la ora 10:00 rămâne în vigoare informarea meteorologică ce vizează în mod deosebit vremea deosebit de rece, pentru că temperaturile rămân în continuare unele coborâte.

Maxime pe parcursul zilelor între zero până la cel mult nouă 10 grade minime, de asemenea negative, -5 până la cel mult 4- 6 grade.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend

Duminică, vremea va intra într-un proces de încălzire în sărbătoarea zilei Floriilor.

Vorbim de temperaturi la scara întregii țări, între 14 până la 16 grade. Este posibil să mai consemnăm un episod în care să vorbim de cantități de precipitații importante la debutul săptămânii viitoare, în zilele de 10 și 11 aprilie, după care, din a 2-a jumătate a săptămânii viitoare, să consemnăm de asemenea valori de temperaturi, mai ales în duminica Sfintelor Paşti de 16-18 grade, inclusiv în Capitală 16-17 grade", a spus Elena Mateescu la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Vremea face ravagii în România. Zeci de drumuri blocate

Viscolul şi zăpada au dat peste cap circulaţia în judeţul Botoşani. Zeci de oameni au rămas blocaţi pe drumurile înzăpezite. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru eliberarea carosabilului.

În localitatea Ripiceni, oamenii blocaţi în 3 microbuze au fost salvaţi de autorităţi, însă microbuzele au rămas în continuare înzăpezite pe şosea.

Nici în Vaslui şoferii nu au avut parte de condiţii mai bune de trafic. Şi aici a fost ajutor autorităţilor pentru a debloca drumurile.

12 localităţi din judeţul Vaslui au rămas fără electricitate, după ce 3 linii electrice aeriene de medie tensiune au fost afectate.

Barajul Secu, din judeţul Caraş-Severin, a ajuns la capacitate maximă, iar judeţul este din nou sub cod galben şi portocaliu de indundaţii.

În Bacău, mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de vânt şi au avariat maşinile din parcare. În timp ce la Iaşi, un tramvai a rămas blocat, după ce muncitorii care au curăţat şoseaua au aruncat toată zăpada sub roţile acestuia.

Drumul spre aeroport a fost blocat câteva ore de copacii doborâţi de ninsori şi de vântul puternic. Pasagerii care aveau zboruri programate au fost nevoiţi să parcurgă distanţa pe jos, prin zăpadă.

Mai multe gospodarii din județul Gorj au fost inundate din cauza precipitațiilor. Apa a inundat curțile și grădinile localnicilor, dar și drumurile din comună.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close