Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Arhiepiscopul care îl va încorona pe Charles, după vizita din România: "Am fost frapat de două lucruri"

Arhiepiscopul care îl va încorona pe Charles, după vizita din România: "Am fost frapat de două lucruri"

Liderul bisericii anglicane a vorbit astăzi despre poporul român în timpul vizitei sale în România. El a afirmat că a fost frapat de două lucruri.

Arhiepiscopul care îl va încorona pe Charles, după vizita din România: "Am fost frapat de două lucruri"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   21:39

Liderul bisericii anglicane, arhiepiscopul de Canterburry, a vorbit astăzi despre generozitatea cu care românii i-au primit şi ajutat pe refugiații ucrainieni, dar şi despre coșmarurile pe care le are în privința slujbei de încoronare a regelui Charles, pe care o va oficia în luna mai.

Arhiepiscopul a vizitat centrul de refugiați de la Romexpo şi s-a întâlnit, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa, Margareta, custode al coroanei şi cu principele consort.

Primele discuții ale arhiepiscopului la București au fost cu cei care s-au ocupat de primirea refugiaților din Ucraina.

Citește și: Uleiul pregătit special pentru încoronarea regelui Charles al III-lea a fost sfințit la Ierusalim

"Am fost frapat de două lucruri: demnitatea cu care sunt trataţi oamenii, ceea ce nu se întâmplă întotdeauna în privința refugiaților şi generozitatea românilor, mâna întinsă pe care le-au acordat-o ucrainienilor", a declarat Justin Welby, arhiepiscop de Canterburry.

În ultimul deceniu, arhiepiscopul a condus ceremoniile religioase majore ale Angliei și ale Familiei Regale britanice, precum comemorarea Ducelui de Edinburg în martie 2022 și funeraliile de Stat ale Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut şi va conduce ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, la Abația Westminster, pe 6 mai.

Arhiepiscopul se va întâlni şi cu patriarhul bisericii ortodoxe române, Daniel, iar discuțiile vor viza, pe lângă problemele legate de războiul din Ucraina şi măsuri de reducere a traficului de fiinţe umane.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close