Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Lumină în cazul băiatului folosit ca sclav la oi, timp de zece ani, de unchii săi. Cei doi soți au fost condamnați la închisoare

Lumină în cazul băiatului folosit ca sclav la oi, timp de zece ani, de unchii săi. Cei doi soți au fost condamnați la închisoare

Doi soţi din judeţul Galaţi au fost condamnaţi definitiv la puşcărie pentru că au luat în stăpânire un copil pe care l-au folosit ca sclav timp de 10 ani, la muncă la oi. Copilul și-a luat viața pentru că nu mai suporta chinul.

de Ioana Mircea    |    01 Noi 2023   •   18:46

De la 9 la 19 ani, băiatul devenit adolescent, a fost privat de educaţie, de afecţiune, nu a avut voie să-şi facă prieteni, a dormit cu oile şi a primit mâncare cu porţia.

A fost bătut şi chinuit până s-a săturat să mai trăiască. S-a sinucis după un deceniu de sclavie la stâna rudelor sale. Unchiul şi mătuşa, cei care l-au stăpânit, au fost azi încarceraţi şi urmează să stea în puşcărie 8 ani şi 8 luni şi respectiv, 6 ani şi 11 luni.

"Cei doi, în perioada 2012-2015 au luat în stăpânire victima în vârstă de 16 ani si au folosit o la munca la stana acestora", a declarat procurorul Ovidiu Zaharia, purtător de cuvânt al Tribunalului Galați.

Citește și: Trei orfani din Mureș, sclavii unui cuplu care le-a promis un loc de muncă: ”Ne bătea cu biciul. Apa era doar un vis”

Asta a fost perioada pe care procurorii din Galați au putut să o probeze cu dovezi certe şi declaraţii de martori. În realitate însă, Mihai Alexandru Stoian a fost folosit ca sclav timp de 10 ani.

Băieţelul blond cu ochi albaştri a trăit ca un câine pe proprietatea rudelor Nedelcu. Fratele său, Radu susține că Mihai dormea într-o bucătărie unde dormea şi câinele. Iarnă, vară, el acolo dormea.

Din fericire, pe Radu l-a salvat sora, mutată în Belgia. Pe Mihai nu l-a putut salva nimeni 10 ani. Nici învăţătoarea, nici preotul, nici primarul, nici nimeni.

Cazul lui Mihai a creat însă un precedent pentru justiţia din România, pentru că un procuror s-a încăpăţânat să afle ce a stat în spatele unei simple sinucideri de la ţară.

×
Subiecte în articol: sclav oi Galați unchi soti condamnati
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close