Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Banca Naţională transmite un avertisment dur! Românilor le va fi din ce în ce mai greu să-şi plătească ratele

Banca Naţională transmite un avertisment dur! Românilor le va fi din ce în ce mai greu să-şi plătească ratele

Banca Naţională transmite un avertisment dur! Românilor le va fi din ce în ce mai greu să-şi plătească ratele bancare, mai ales cei care le-au amânat în perioada pandemiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   19:12

Aproximativ unul din zece români se confruntă deja cu incapacitatea de a-și onora angajamentele financiare. Cifra este de cinci ori mai mare în comparație cu cei care nu au amânat plățile.

Într-un scenariu pesimist, în următorii doi ani peste 10% dintre români ar putea să aibă întârzieri mai mari de 90 de zile la plata ratelor. Cei mai afectați vor fi cei care și-au amânat ratele în pandemie. Deja au înregistrat aceste creșteri mai mari de trei luni.

De exemplu, în luna septembrie a anului trecut, aproape 13% dintre cei peste 500.000 de români care şi-au amânat ratele aveau întârzieri mai mari de 90 de zile. Riscă acum să fie executaţi silit.

Citeşte şiBNR, noi avertismente care dau fiori românilor: Rămânem fără bani de rate, carburanții continuă să se scumpească, șomajul va crește

Tot mai mulţi români au început să se îndrepte către credite oferite de instituțiile financiare non-bancare. Sunt mai ușor de accesat, însă au dobânzi foarte mari. Este şi o cauză directă a scăderii puterii de cumpărare.

Economiștii BNR atrag atenţia că extinderea tensiunilor din Orientul Mijlociu va duce automat la creșterea prețurilor pentru petrol.

Şi şomajul în rândul angajaţilor români ar putea să crească cu 5% în următorii doi ani.

Experţii băncii mondiale vin cu o nouă prognoză sumbră despre ţara noastră

Banca Mondială vine cu prognoze sumbre în privinţa economiei ţării! Acestea au fost revizuite, iar experţii spun că s-a înregistrat o creştere de doar 1,8% în 2023, cu aproape un punct procentual mai puţin faţă de prognoza anterioară. 

Şi extimările privind evoluţia economiei în următorii doi ani au fost revizuite. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close