Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un bărbat a fost închis în Serbia când voia să se predea, de fapt, în România

Un bărbat a fost închis în Serbia când voia să se predea, de fapt, în România

Un român a ajuns la închisoare în Serbia, deşi ar fi trebuit să se afle acum într-un penitenciar din ţara noastră.

Un bărbat a fost închis în Serbia când voia să se predea, de fapt, în România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   19:26

Bărbatul se afla în străinătate când a fost condamnat şi a vrut să revină voluntar în România ca să îşi ispăşească pedeapsa.

A găsit doar un avion care făcea escală la Belgrad, însă autorităţile de acolo l-au reţinut pe aeroport, pentru că era deja dat în urmărire prin Interpol. Acum familia se chinuie să îl aducă acasă.

Procesul a început în urmă cu patru ani, iar când instanţa a luat decizia condamnării la închisoare cu executare, bărbatul se afla la muncă în Statele Unite.

A primit vestea de la soţia sa şi a decis să ia primul zbor spre România ca să se predea. Singura variantă, însă, includea o escală în Serbia, de unde urma să fie luat de familie şi dus în faţa autorităţilor din ţară.

”L-au oprit, l-au arestat, i-au spus că e căutat în România. El a zis că știe, mergeam în România să-mi fac pedeapsa, a spus judecătoarei că vrea să fie trimis în România”, a declarat Victoria Antonescu, soția bărbatului.

Femeia nu a stat pe gânduri şi a vorbit cu un avocat şi au încercat să îl aducă într-un penitenciar din România ca să îşi ispăşească pedeaspa.

În urma solicitărilor, statul sârb a fost de acord cu transferul bărbatului. Repatrierea, însă, a rămas în aer din cauza neimplicării statului român, spune avocatul.

”Din 26 ianuarie, când noi am formulat o petiție către ministrul Justiției, am explicat că este necesar să fie urgentată această procedură a extrădării, din motive umanitare și medicale. Din 26 februarie și până astăzi nu s-a întâmplat însă nimic, iar explicație acestei pasivități revine autorităților noastre de la București”, a declarat avocatul Dan Mihăescu.

Familia susţine că bărbatul este ţinut închis în condiţii inumane şi nu are acces la tratament.

”Când am fost prima dată la el, a zis că acolo e un lagăr. Stă într-o cameră continuu, nu poate ieși la aer, nu are acces la medic, deși a făcut 12 cereri”, mai spune soția bărbatului.

Bărbatul a făcut greva foamei pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei în care se află, însă fără rezultat.

×
Subiecte în articol: barbat inchis serbia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close