Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Trăiesc cu spaimă" | Drama unui bătrân ameninţat de o companie electrică să îşi mute casa din cauza unui stâlp, în Bacău

"Trăiesc cu spaimă" | Drama unui bătrân ameninţat de o companie electrică să îşi mute casa din cauza unui stâlp, în Bacău

Un bătrân de 82 de ani trăiește un adevărat coșmar după ce a fost somat de o companie electrică să se mute în termen de 30 de zile, pe motiv că locuinţa sa se alfa sub o linie electrică de înaltă tensiune.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   20:45

Dacă nu se conformează locuinţa va fi deconectată de la rețea. Acum bărbatul cere ajutor autorităților pentru că viața lui depinde de un dispozitiv medical care trebuie să stea conectat în permanență la curent electric.

Gheorghe Sandu are 82 de ani și s-a mutat în anul 1977 în satul Grigoreni, județul Bacău. Atunci, stâlpul de înaltă tensiune nu exista. Recent, doi reprezentanți ai companiei electrice au venit să îl anunțe că trebuie să se mute în termen de 30 de zile pentru că, din cauza stâlpului, există pericolul iminent de incendiu și electrocutare. 

Familia a fost amenințată cu deconectarea de la reţea în cazul în care nu se va conforma. Bărbatul a trimis sesizări către mai multe instituții, una dintre ele fiind Inspectoratul pentru Situații de Urgență care i-a dat dreptate.

Mai exact, autoritățile certifică prin documente doveditoare că imobilul bărbatului a fost construit înaintea amplasării liniei electrice, iar acum acesta nu are nicio vină și nu i se poate imputa nimic. Mai mult, potrivit analizei stâlpul cu pricina nu prezintă niciun risc de prăbușire sau electrocutare.

Chiar şi aşa, bărbatul trăiește cu spaima că poate fi oricând deconectat de la curentul electric şi cere autorităţilor să vină cu un răspuns oficial, în scris, pentru a nu mai primi astfel de amenințări, mai ales că el supraviețuiește cu ajutorul unui aparat care trebuie să fie în permanență conectat la curent.

Până la acest moment, compania nu a oferit niciun răspuns oficial.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close