Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Canicula a făcut prima victimă din acest sezon. Un bărbat de 48 de ani din Satu Mare a murit

Canicula a făcut prima victimă din acest sezon. Un bărbat de 48 de ani din Satu Mare a murit

Un bărbat de 48 de ani din Satu Mare a murit după ce i s-a făcut rău pe stradă din cauza căldurii.

Canicula a făcut prima victimă din acest sezon. Un bărbat de 48 de ani din Satu Mare a murit
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    30 Iun 2022   •   17:23

O vecină l-a găsit pe bărbatul căzut la pământ şi a sunat imediat la 112.

Medicii sosiţi la faţa locului s-au chinuit zeci de minute pentru a-l salva, dar fără succes.

Sătmărenii au fost avertizați prin sistemul RO-Alert cu privire la temperaturile extreme. Pompierii au făcut apel la locuitorii județului să țină cont de măsurile de precauție și să fie atenți mai ales la copii și la persoanele vârstnice, aceștia fiind cei mai vulnerabili în fața caniculei.

Cod roșu de caniculă în România! Temperaturile vor înregistra recorduri

Meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat pentru zilele de 30 iunie și 1 iulie, valabilă în mai multe județe ale țării.

Joi (30 iunie) şi vineri (01 iulie), în zonele joase din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depãşi recordurile absolute ale perioadei.  

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade în județele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor fi 36-37 de grade.  

Pe parcursul nopţilor temperaturile se vor menține ridicate şi doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20-24 de grade. 

 

×
Subiecte în articol: Satu Mare canicula
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close