Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cât costă băuturile și înghețata pe litoral. Apa se vinde la același preț ca berea

Cât costă băuturile și înghețata pe litoral. Apa se vinde la același preț ca berea

A devenit foarte scump şi să ne răcorim pe căldură. La mare, de la suc până la îngheţată, totul costă mult. Reporterii Antena 3 au petrecut o zi la malul mării pentru a vedea cât cheltuieşte un român pe o zi de plajă.

Cât costă băuturile și înghețata pe litoral. Apa se vinde la același preț ca berea
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Alexandra Ghețea    |    21 Iun 2022   •   18:42

Peste 30 de grade au fost astăzi în termometre, la malul mării. Așa că turiștii aflați pe litoral s-au răcorit cum au putut: o baie în mare, o apă la terasă și o înghețată pe faleză. Oamenii spun că pentru micile plăceri menite să îmblânzească temperaturile, au ajuns să scoată din buzunare peste 100 de lei pe zi.

Înainte de a ajunge pe plajă, reporterii noştri s-au oprit pentru a se răcori în avans.

"Sunt peste 30 de grade la mare așa că trebuie neapărat să ne oprim undeva și să ne răcorim. Am hotărât să cumpăr o înghețată. Va rog să îmi dați 2 cupe de înghețată. O cupa e la prețul de 7 lei. Gata am luat o înghețată acum fug cu ea direct pe plajă pentru că deja începe să se topească".

După cei 14 lei cheltuiţi pe îngheţată, alţi 10 se duc pe un pahar de bere.

Costă între 6 și 10 lei. "Depinde de gramaj", spune comerciantul.

"Berea am venit cu ea din magazinul de cartier, în sacoșă. Ajunge și la 10 lei la pahare. Paharele nu sunt pline"

Totuşi, unii au găsit şi soluţii alternative, mult mai ieftine.

"S-au scumpit. Nu foarte mult dar s-au scumpit. Dacă la magazinul de cartier un suc e 3 lei, pe plajă e 4,5 lei. Berea am venit cu ea din magazinul de cartier, în sacoșă. Ajunge și la 10 lei la pahare. Paharele nu sunt pline", spune unul dintre oamenii de pe plajă.

Iar după o zi toridă petrecută la malul mării, reporterii Antena 3 au descoperit că apa costă cât berea.

"După o zi de plajă m-am oprit la terasă și am cumpărat o sticlă de apă. În Mamaia, o astfel de sticlă de jum de litru ajunge să coste 10 lei."

Astfel, în jur de 50 de lei ar costă numai băuturile. O pizza pe plajă este minimum 40 de lei. La calculul final se adaugă şi combustibilii, iar când tragem linie, vedem că o zi la malul mării costă peste 100 de lei.

Pentru un pahar mic de zmeură, de 100 de grame, trebuie să plătim 7 lei. Iar cireșele se vând în stațiunea Mamaia cu 25 de lei kilogramul.

×
Subiecte în articol: bauturi inghetata cât costă litoral
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close