Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Unde s-ar ascunde Cătălin Cherecheș. Anchetatorii au o nouă pistă pentru găsirea primarul fugar din Baia Mare

Unde s-ar ascunde Cătălin Cherecheș. Anchetatorii au o nouă pistă pentru găsirea primarul fugar din Baia Mare

Apar informații noi privind locul în care Cătălin Cherecheș s-ar afla acum, după evadarea ilegală din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    Andreea Borboros    |    27 Noi 2023   •   19:16

O nouă pistă pentru locația lui Cherecheș, autoritățile iau în calcul ca primarul sa fie in Franța.

Acolo deja s-a luat legătura cu autoritățile pentru demararea căutărilor.

Nu s-a renunțat nici la varianta în care edilul s-ar afla în Italia, acolo unde apropiații lui au vorbit despre faptul că își caută o locuință și unde mama lui are o afacere.

Între timp, mai multe capete de la conducerea instituţiilor de forţă din Maramureş au căzut după ce a ieşit la iveală că edilul a reuşit să iasă din ţară cu buletinul vărului lui.

Citește și: Fuga lui Cătălin Cherecheş cutremură Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră | Şeful IGPF şi-a dat demisia, alţi şefi din Poliţie au fost schimbaţi 

Scandalul fugii primarului de Baia Mare agită apele în coaliția de guvernare

Premierul asteaptă masuri ferme din partea ministrului liberal de Interne în privința conducerii Poliției de Frontieră, doar că la trei zile de la fuga lui Chereches, la Poliția de Frontiera nu a fost luată nicio măsura.

Asta deși încă de vineri a început o anchetă internă pentru a vedea cum a fost posibila ieșirea din țară.

Ba mai mult, premierul asteaptă schimbarea din funcție a șefului Poliției de Frontieră, chestorul Victor Ivascu, pe care îl consideră responsabil pentru fuga primarului.

Într-o conferința de presă, organizată la câteva ore de la fuga lui Chereches, chestorul Victor Ivaşcu, anunța că primarul de Baia Mare a trecut prin vamă cu actele unui văr de-al sau, păcălindu-l pe polițistul de la frontiera.

Nici până la această oră nu a venit o reacție din partea ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, de la care premierul Ciolacu așteaptă o decizie fermă în privința șefului Poliției de Frontieră.

Surse apropiate premierului susțin că dacă ministrul de Interne întârzie să ia măsuri după fuga lui Chereches, îi va cere lui Predoiu să îl schimbe pe șeful Poliției de Frontieră.

Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv vineri, 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj, a plecat din țară în acea dimineață, intrând în Ungaria pe la vama Petea, din județul Satu Mare, cu cartea de identitate a unei rude, a anunțat sâmbătă dimineață, 25 noiembrie, Poliția de Frontieră.

Cherecheș a fost dat în urmărire și a fost emis mandat european de arestare.

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close