Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mai multe beneficii pentru români în 2024 | Proiectele pe care se bat aleşii

Mai multe beneficii pentru români în 2024 | Proiectele pe care se bat aleşii

În timp ce vin peste noi măsuri de austeritate, asumate de Executiv, în Parlament, aleşii se bat în proiecte prin care reduc taxele şi impozitele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   19:37

Proiecte populiste sau legi care să sprijine într-adevăr cetățenii și firmele? În timp ce vin peste noi măsuri de austeritate asumate de Executiv în Parlament, aleși se bat în proiecte prin care reduc taxele și impozitele.

Vorbim despre trei proiecte care ar pune presiune pe bugetul de stat și asta în timp ce Guvernul caută cu disperare să aducă bani la buget pentru a putea plăti pensiile anul viitor, dar și majorările promise profesorilor. Cele trei proiecte care se află în dezbaterea Senatului. Primul dintre ele prevede reducerea impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care fac dovada a trei donări de sânge în cursul unui an.

Este un proiect depus de mai mulți parlamentari ai Partidului Național Liberal, dar și ai Partidului Social Democrat, ceea ce înseamnă că foarte probabil va primi votul Parlamentului.

De asemenea, cel de-al doilea proiect este depus doar de către Partidul Național Liberal și semnat inclusiv de președintele PNL, Nicolae Ciucă. Un proiect care prevede, de asemenea, reducerea impozitului pe cifra de afaceri pentru contribuabilii care îndeplinesc mai multe condiții: o reducere de 3% a impozitului pe cifra de afaceri pentru cei care își plătesc impozitul trimestrial la timp, nu au datorii la 1 ianuarie 2024 și, de asemenea, folosesc acea bonificație de 3% doar pentru investiții prevăzute într-o anumită listă din proiectul de lege.

Iar cel de-al treilea proiect depus tot de către Partidul Național Liberal, prevede ca pensionarii care nu și-au folosit reducerile la cele șase călătorii cu trenul din cursul unui an să primească banii aferenți în cont odată cu prima pensie din anul următor.

Rămâne de văzut dacă aceste proiecte vor fi susținute de ambele partide din coaliția de guvernare și dacă vor primi sau nu votul final al Parlamentului.

×
Subiecte în articol: taxe si impozite coalitia de guvernare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close