Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copiii refugiați ucraineni, ținte pentru traficul de persoane din România. Cum sunt ajutați să scape

Copiii refugiați ucraineni, ținte pentru traficul de persoane din România. Cum sunt ajutați să scape

Copiii sunt victimele preferate ale traficanților de carne vie. Un ONG a creat o broşură cu sfaturi pentru a-i ajuta să scape de această teroare. Ghidul este destinat atât refugiaților ucraineni, cât şi românilor care au copii.

de Ioana Mircea    |    26 Apr 2023   •   19:11

În mediul online a crescut cu 600% numărul celor caută adolescente ucrainence pentru a le exploata sexual. Tocmai din acest motiv, un ONG a creat o broşură cu sfaturi care îi poate ajuta pe copii să evite situațiile traumatizante sau să scape din ele. Ghidul nu este destinat doar refugiaților ucraineni ci şi românilor care au copii.

Ghidul prezintă povestea familiei Kozacks, formată dintr-o mamă şi trei copii, dintre care unul adolescent. Aceştia ajung în România, iar situațiile prezentate în broșură arată pericolele la care sunt expuși şi cum trebuie să discute părinții cu copiii pentru a-i învăţa să se apere.

Citește și: Numărul ucrainenilor care se angajează în România continuă să crească. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Cazul Viktoriei, o ucraineancă stabilită momentan în Bucureşti, este aproape similar cu una dintre situaţiile expuse în ghid. Aceasta a reuşit în ultimul moment să îşi salveze copilul de 12 ani din plasa infractorilor, care îl abordaseră în mediul online.

Singuri şi neputincioşi, mulţi refugiaţi sunt nevoiţi să se încreadă în orice mână întinsă, însă nu toate sunt mâini de ajutor. Tocmai de aceea, ghidul îi învaţă cum să identifice impostorii şi unde să ceară ajutor.

Peste 60% dintre refugiați sunt femei, în special tinere vulnerabile în faţa traficanţilor de carne vie. În mediul on-line, a crescut de 6 ori numărul celor care vor să racoleze ucrainence pentru a le exploata sexual

×
Subiecte în articol: copii refugiati
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close