Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copil de 4 ani, mort după ce a fost operat, în Vrancea. Părinții acuză medicii de malpraxis

Copil de 4 ani, mort după ce a fost operat, în Vrancea. Părinții acuză medicii de malpraxis

Un copil de 4 ani, din Vrancea, a murit după o intervenţie chirurgicală considerată banală de cei mai mulţi chirurgi. Operat de hernie inghinală, copilul s-a întors la spital, o zi mai târziu, cu dureri mari.

Copil de 4 ani, mort după ce a fost operat, în Vrancea. Părinții acuză medicii de malpraxis
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2022   •   18:56

Medicii l-au băgat din nou în sala de operaţie, dar l-au pierdut după un stop cardiorespirator.

În timp ce conducerea Spitalul Judeţean din Focşani susţine că nu există, deocamdată, oficial o cauză clară a morţii, părinţii cred că este vina chirurgului. La nivelul Spitalului Județean a fost declanșată o anchetă internă.

În localitatea Gura Caliței, familia băieţelului se pregăteşte de înmormântare. Părinții sunt convinși că a murit cu zile, dintr-o culpă medicală.

„Doctorul legist ne-a spus  că decesul ar fi fost cauzat de prima operație, i-ar fi atins o venă sau un vas de sânge. Diagnosticul pe certificatul de deces este peritonită localizată”, a declarat unchiul băiatului.

Băieţelul a fost internat miercuri, pentru intervenţia programată. S-a simţit bine după, aşa că a doua zi, joi, a fost externat. Problemele au început acasă. Joi seara, copilul avea dureri mari, astfel că a intrat din nou în operaţie a doua zi dimineaţă, vineri.

„Am hotărât să-l deschidem să vedem dacă există o altă cauză. Nu am găsit nimic, decât un lichid mai tulbure din care s-au recoltat probe. Am început procedura de închidere și a intrat în stop cardiorespirator”, a povestit Ludmila Munteanu, medicul chirurg care a operat.

„Totul a fost făcut așa cum a trebuit, plus toate ajutoarele. Totul s-a întamplat foarte brusc. Era în anestezie generală, stabil, totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat aproape 3 ore”, spune medicul anestezist Ciobanu Daniela.

 

×
Subiecte în articol: copil mort operatie spital
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close