Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Criză ecologică. Cum arată dezastrul provocat de distrugerea barajului din Ucraina

Criză ecologică. Cum arată dezastrul provocat de distrugerea barajului din Ucraina

Prăbușirea barajului din sudul Ucrainei a declanșat o criză ecologică, amenințând culturile din grânarul lumii și rezervele de apă potabilă pentru mii de oameni.

Criză ecologică. Cum arată dezastrul provocat de distrugerea barajului din Ucraina
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   19:27

Reprezentanţii ONU se plâng că Moscova nu le permite accesul pentru a ajuta populaţia. Asta în timp ce Rusia continuă să bombardeze chiar şi oraşele acoperite acum de nămol.

Miile de pești morți, descoperiți după retragerea apelor, reprezintă doar unul dintre efectele devastatoare produse în regiunea Herson în urma distrugerii barajului Kakhovka acum două săptămâni.

Angajaţii statului încă pompează apa din subsoluri și de pe drumuri. În momentul de vârf, nivelul apei a crescut aici cu peste doi metri. Muncitorii orașului și voluntarii curăță străzile de gunoaie și resturi.

Lucrătorii de urgență aduc alimente și apă potabilă curată pentru populația locală.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 482 | Armata rusă a tras asupra salvatorilor din Herson

Națiunile Unite au reproșat Moscovei că ar fi refuzat accesul lucrătorilor umanitari în zonele ocupate de Rusia în Herson, unde locuitorii sunt blocați pe fondul unor distrugeri devastatoare.

Coordonatorul umanitar al ONU pentru Ucraina, Denise Brown, a spus că personalul său vrea să colaboreze atât cu Kievul, cât și cu Moscova, care controlează părți diferite ale zonei, în încercarea de a ajunge la civilii care au nevoie de ajutor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a recunoscut în mod explicit că Rusia a blocat accesul ONU, dar a declarat într-o conferință telefonică cu reporterii că atacurile ucrainene au făcut ca o vizită să fie prea riscantă.

Biroul prezidențial ucrainean a anunţat că regiunea Herson, afectată de inundații, a trecut prin mai mult de 35 de atacuri rusești în ultimele zile.

×
Subiecte în articol: baraj Ucraina criză ecologică
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close