Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Criza energetică a ajuns şi la jucăriile de Crăciun. Decoraţiunile şi instalaţiile eficiente energetic cele mai căutate de români

Criza energetică a ajuns şi la jucăriile de Crăciun. Decoraţiunile şi instalaţiile eficiente energetic cele mai căutate de români

Criza energetică a ajuns şi la jucăriile de Crăciun. Decoraţiunile şi instalaţiile eficiente energetic sunt la mare căutare, în contextul în care românii se adaptează la criză şi caută cele mai bune soluţii pentru decorarea caselor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2022   •   18:40

Chiar dacă suntem încă în luna noiembrie, unul dintre cele mai mari magazine de decoaţiuni din Bucureşti este plin de clienţi.

Criza energetică i-a facut pe proprietarii de magazine sa se reorienteze. Acum se vând figurine care nu consuma energie electrica sau consumă foarte puţină.

"Anul acesta este o cerere mai mare pentru jucariile care nu necesita curent electric, ca sa nu aiba lumea facturi mai mari la consumul electric.", spune Ziad Raj, administrator magazin.

În afară de jucării, în magazin se găsesc şi echipamente electrice adaptate la criza energetică.

Spre exemplu, priza cu un cronometru. Cu ajutorul acesteia, oamenii pot seta timpul de funcţionare a instalaţiilor cu luminiţe. Concret, se poate seta chiar şi minutul la care acestea să fie aprinse şi respectiv, când să fie stinse.

În timp ce unii români spun că vor mai reduce din cheltuieli, alţii şi-au păstrat bugetul de anul trecut.

Anul acesta, un set globuri ajunge la 10 lei, doi metri de beteală - la șapte lei, iar un șnur de șase metri de luminițe, aproximativ 30 de lei.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close