Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Culoarele unice pentru autobuze dau peste cap traficul din București

Culoarele unice pentru autobuze dau peste cap traficul din București

Culoarele unice pentru transportul în comun din București mai mult încurcă decât să fluidizeze traficul.  În prezent există doar 30 de kilometrii de benzi unice care nu au continuitate, sunt fragmentate, iar șoferii de autobuze se văd nevoiți să le ocolească și ajung să stea în trafic alături de ceilalți șoferi.  

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   19:30

Primăria susține că traficul din zona de nord către centru va fi mult mai fluid. Șoferii sunt îngroziți de ce va urma. Zona de nord a Capitalei a fost împânzită de benzi unice, destinate transportului public.  

De pe calea Floreasca până pe Bulevardul Regele Mihai I au răsărit în ultimul timp sensuri unice și schimbări majore pentru autobuzele carea leagă nordul de centrul orașului. 

Tronsonul va fi prelungit până în Piața Victoriei. Astfel, primăria le va lua șoferilor prima bandă  de pe Bulevardul Kiseleff. Cei mai curajoși șoferi taie coloana și speră ca la capătul benzii să nu fie un echipaj de Poliție.

Oficial, banda va fi dată în folosință  pe data de 15 decembrie. Neoficial, fiecare șofer merge pe unde vrea. De anul viitor, cei care vor tăia coloana ar putea fi pârâți de șoferii autobuzelor. 

Citește și: UE impune trenurilor din România să circule cu o anumită viteză: "Calea ferată europeană are standarde"

Întrebat despre noile benzi unice, viceprimarul Capitalei a declarat că măsura va aduce un câștig pentru cei care folosesc transportul comun de suprafață. 

"Va scurta drumul cu autobuzul de la 40 de minute la 15 minute. Circulația nu a fost afectată", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei

Rămâne de văzut dacă resistematizarea circulației va aduce avantaje sau blocaje. 

 

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close