Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Denisa Ionescu, medicul din Constanţa dat la o parte când încerca să salveze un copil: "Am fost împinsă, călcată pe picioare"

Denisa Ionescu, medicul din Constanţa dat la o parte când încerca să salveze un copil: "Am fost împinsă, călcată pe picioare"

Antena 3 CNN a obţinut primele mărturii ale medicului din Constanța, care a încercat să salveze un copil de trei ani într-un mall.

Denisa Ionescu, medicul din Constanţa dat la o parte când încerca să salveze un copil: "Am fost împinsă, călcată pe picioare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2023   •   18:42

Doctorița a declarat că a fost împinsă și călcată pe picioare de cei aflați în mall, când a vrut să-i acorde primul ajutor micuțului care se sufoca. Denisa spune că a strigat că este medic, însă a fost în zadar. A fost înlăturată și a asistat la o scenă de groază. 

Denisa Ionescu este medic la Spitalul de Urgență Constanța. Se afla la mall împreună cu fiica ei când a dat peste scena de groază. A întrebat ce a pățit copilul și i s-ar fi răspuns că a înghițit ceva și a leșinat.

Doctorița a reacționat imediat, încercând să îl ajute pe micuț, însă spune că nu a fost lăsată să intervină.

"Situația era una foarte tensionată. Toată lumea se împingea, toți țipau, înjurau, am fost împinsă, am fost călcată pe picioare", a spus medicul.

Până să ajungă salvarea a reușit cu greu să-i acorde primul ajutor

"Toate manevrele mele au fost executate doar în timp ce copilul era în brațele altor adulți. Deci la mine nu a ajuns în niciun moment. Eu am spus că sunt medic", a mai declarat ea.

Citeşte şi: Un medic constănţean a vrut să acorde primul-ajutor unui copil în mall dar a fost refuzat. "Un val de sentimente ciudate m-a acaparat"

Medicii fac un apel către populație. Cer să li se acorde încredere, mai ales atunci când cineva are urgent nevoie de ajutor. 

"În situații de genul viața este foarte importantă, o secundă contează. Oamenii ar trebui să acorde importanță când un medic încearcă să ajute pe cineva, să i se dea atenție, să fie băgat în seamă, să i se acorde un perimetru confortabil atât pacientului cât și medicului", a mai declarat medicul care nu a fost lăsat să îşi facă meseria. 

Copilul de trei ani este acum în afara oricărui pericol.

×
Subiecte în articol: medic Constanța mall
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close