Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Maternităţile din România, prea sărace pentru a administra corect oxigenul

Maternităţile din România, prea sărace pentru a administra corect oxigenul

România este ţara unde nou-născuţii ajung la retinopatie, la grave probleme pulmonare şi neurologice din cauza oxigenului administrat fără măsură. Acesta este avertismentul medicilor care îngrijesc copiii în secţiile de Terapie Intensivă.

Maternităţile din România, prea sărace pentru a administra corect oxigenul
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   18:56

În ultimii ani peste 60 de bebeluşi cu retinopatie au ajuns la orbire. Cea mai mare problemă este lipsa echipamentelor care ajută la dozarea corectă a oxigenului.

Doar 20 din cele 60 de centre de reanimare pentru nou-născuţi din ţara noastră au dispozitive care dozează corect cantitatea de exigen.

Doar 20 de spitale au dispozitive pentru dozarea corectă a oxigenului

Dispozitivele medicale care ajută la dozarea corectă a oxigenului lipsesc şi din echipajele medicale de urgenţă. Doar 10 au fost dotate anul acesta cu astfel de echipamente.

Autorităţile promit 12 unităţi mobile de terapie intensivă neonatală prin Planul Naţional de Rezilienţă, dotarea a 90 de paturi existente cu echipamente medicale, dar şi alte 124 de paturi noi de ATI.

×
Subiecte în articol: retinopatie oxigen prematuri
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close