Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Drifturile ilegale în parcarea mall-ului, un fenomen greu de frânat de autorităţi

Drifturile ilegale în parcarea mall-ului, un fenomen greu de frânat de autorităţi

Cursele extrem de periculoase care au loc de mai bine de 10 ani în nordul Capitalei sunt scăpate de sub control de autorități, deşi pot provoca oricând o tragedie.

Drifturile ilegale în parcarea mall-ului, un fenomen greu de frânat de autorităţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    31 Oct 2022   •   23:58

Parcarea unui mall din București s-a tranformat în circuit de drag-racing şi demonstraţii de forţă cu maşini puternice tunate pe bani grei.

Poliţiştii sunt prea puţini în faţa unui fenomen construit în timp şi în faţa unei legi care-i obligă să vadă cu ochii lor, pentru a putea da sancțiuni, astfel că șoferii fentează amenzile şi se reîntorc pentru a face spectacol deşi, acum, există circuite specializate pentru asta.

Zeci de şoferi şi sute de spectatori, majoritatea adolescenţi, se adună la finalul fiecărei săptămâni în parcarea unui centru comercial din nordul Capitalei ca să participe la curse de drifturi.

Evenimentul este anunţat, de obicei, pe reţelele de socializare şi participanţii încearcă să îl ţină secret. Autorităţile află de el prea târziu, când deja motoarele sunt turate în parcarea uriaşă a centrului comercial.

Cursele au început acum 10 - 15 ani. Atunci, pasionaţii de drifturi nu aveau circuite speciale. Acum, ele există. Însă chiar şi aşa, fenomenul s-a perpetuat. Cei care participă, fie de la volan fie din public recunosc că de la mici accidente, la tragedii este doar un pas.

Poliţiştii au trimis o recomandare către administratorul mall-ului pentru a monta mai multe limitatoare de viteză în acea parcare. În regulamentul centrului comercial scrie clar că şoferii nu au voie să facă testări, curse şi drifturi.

×
Subiecte în articol: drifturi București
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close