Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Echipa Antena 3 trimisă la Ierusalim a refăcut drumul lui Iisus din Joia Mare

Echipa Antena 3 trimisă la Ierusalim a refăcut drumul lui Iisus din Joia Mare

Suntem în Joia Mare, una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Dacă luni şi marţi au fost zile dedicate predicii, iar miercuri a fost ziua trădării lui Iuda, în Joia Mare ne aducem aminte de spălarea picioarelor apostolilor, Cina cea de Taină şi de ultima rugăciune din Grădina Ghetsimani.

Echipa Antena 3 trimisă la Ierusalim a refăcut drumul lui Iisus din Joia Mare
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   19:44

În Joia Mare sau în Joia Neagră cum i se mai spune au avut loc patru evenimente importante. Iisus Hristos a luat parte la Cina cea de Taină, alături de cei 12 apostoli.

După cină, Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor. Ritualul spălării picioarelor se ţine cu sfinţenie în fiecare an.

Patriarhul Ierusalimului a spălat picioarele a 12 preoţi

"Patriarhul Ierusalimului spală picioarele celor 12 preoţi, în amintirea gestului făcut de Iisus Hristos la Cina cea de taină, atunci când le-a spălat picioarele celor 12 apostoli, inclusiv lui Iuda, despre care ştia cu o zi înainte ca l-a tradat", a relatat Mădălina Mihache, reporter Antena 3.

În seara cinei celei de Taină, Iisus a spus că unul dintre ucenici Îl va trăda, mai exact, că-L va vinde pe arginţi, făcând referire la Iuda.

"Faceţi un exercitiu de imaginaţie şi gândiţi-va că aici în urmă cu 2.000 de ani era o masă. La ea se aflau cei 12 apostoli iar în mijlocul ei mântuitorul Iisus Hristos. Imediat după ce Iisus a frânt pâinea şi a binecuvântat-o, Iuda a plecat dupa soldaţii care l-au arestat pe Iisus", a transmis Mădălina Mihalace din Ierusalim.

Apoi, Iisus Hristos a făcut rugăciunea din Grădina Ghetsimani, pentru Sine și apostoli.

Biserica Sfântul Mormânt, cel mai vizitat obiectiv turistic din Ierusalim

"A fost cel mai iubit loc de rugăciune și de liniște al Mântuitorului Iisus Hristos. Este punctul din care au început patimile Sale. De aici a fost prins, arestat şi trimis la judecată în faţa lui Ponţiu Pilat", a prezentat Mădălina.

Foarte mulţi români sunt acum în Ţara Sfântă în aşteptarea luminii învierii.

Din cauza pandemiei, Israelul a fost o poarta inchisa pentru pelerini in ultimii doi ani.

Ierusalimul este unul dintre cele mai iubite oraşe din lume

În interiorul acestei biserici se află cele mai importante locuri pentru creştini, stânca Golgotei, locul în care a fost răstignit pe cruce Iisus Hristos, iar în partea de apus a bisericii mari se află o capelă în interiorul căreia este Sfântul Mormânt în care a fost pus trupul Mântuitorului Iisus Hristos, de unde a treia zi a înviat.
 

×
Subiecte în articol: Ierusalim joia mare Paste
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close