Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România

Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România

Elena Udrea a depus astăzi contestație împotriva deciziei de extrădare în România. Curtea de Apel din Sofia urmează să stabilească data la care va judeca această contestație.

Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România
Sursa foto: Antena 3
de Corina Matlinschi    |    26 Apr 2022   •   17:01

Elena Udrea nu mai poate invoca drept strategie de apărare condițiile improprii din arestul din România pentru că Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiții bune.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu.

Elena Udrea se află în continuare în arestul poliției bulgare din Blagoevgrad. De Paște, aceasta a avut permisiunea de a vorbi o dată pe zi la telefon cu logodnicul și cu copilul ei, care se află în România.

Elena Udrea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive la șase ani de închisoare,  în dosarul "Gala Bute"

Plecarea Elenei Udrea a fost legală, întrucât nu i s-au impus restricţii de circulaţie în timp ce Curtea Supremă îşi pregătea hotărârea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close