Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Experiment Antena 3. Cum ne putem ține copiii în siguranță în mașină

Experiment Antena 3. Cum ne putem ține copiii în siguranță în mașină

Copilul de doar un an şi trei luni care a căzut ieri din maşina tatălui său a murit noaptea trecută. Cel mic era internat la spitalul din Timişoara pe secţia de terapie intensivă însă, medicii i-au dat încă de la început şase minime de supravieţuire chiar dacă au depus toate eforturile pentru a-l ţine în viaţă. Reporterii News Hour with CNN au vorbit cu specialiştii pentru a afla cum ne putem ţine copiii în siguranţă în timpul deplasării.

Experiment Antena 3. Cum ne putem ține copiii în siguranță în mașină
de Gabriel Dano    |    24 Iun 2022   •   19:05

Tragedia s-a produs la nici jumătate de kilometru de casa familiei. Părinţii şi-au urcat cei doi copii în maşină, fără să se asigure dacă scaunele şi centurile sunt prinse. Mai mult, nici uşa nu era blocată. Mama a început să fixeze centurile când maşina era deja în mers. În timp ce era atentă la băieţelul mai mare, de 3 ani, într-o curbă, celălalt băieţel a căzut pe uşa maşinii care s-a deschis.

Noaptea trecută medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Reporterii News Hour with CNN au făcut o reconstiture a momentului tragediei.

În lege este specificat clar faptul că cei mici trebuie să aibă centurile şi scaunele prinse corespunzător. Specialiştii mai recomandă să avem o atitudine calmă şi civilizată în trafic şi să ne luam o marjă de eroare pentru a nu fi tentaţi să mergem cu viteză.

Filmul tragediei din Caraș-Severin

Copilul de un an a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut din mașina familiei  Accidentul s-a produs miercuri pe o șosea din județul Caraș-Severin.

Potrivit polițiștilor, accidentul a avut loc pe DC 4, în afara localității Ciuta.

Din primele verificări, în timp ce tatăl copilului conducea mașina, într-o curbă ușoară la stânga, minorul s-a desprins din scaunul pentru copii în care era transportat fără centuri.

Lovind portiera, aceasta s-a deschis, iar copilul a căzut din autoturism pe șosea. În urma accidentului minorul a fost grav rănit și a ajuns la spital, unde a murit ulterior.

Șoferul de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând ca nu a consumat băuturi alcoolice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările.

×
Subiecte în articol: accident
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close