Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Experții în geopolitică preconizează că războiul din Israel va fi unul de durată: ”Dacă nu se eliberează ostaticii, familiile lor sunt în pericol"

Experții în geopolitică preconizează că războiul din Israel va fi unul de durată: ”Dacă nu se eliberează ostaticii, familiile lor sunt în pericol"

Războiul dintre Israel și gruparea teroristă palestiniană va fi unul de durată, conform experților în geopolitică, asta pentru că, dincolo de schimbul de rachete, lupta se dă și pe frontul geopoliticii. Gruparea teroristă palestiniană este puternic susținută de Iran care are interesul ca statul israelian să nu se poată integra în regiune. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   19:37

"A fost clar că principala motivație a Hamas a fost de a opri normalizarea relațiilor dintre Israel și Arabia Saudită. De fapt, Hamas, ca o organizație a frăției musulmane provine de acolo și este vorba de interesul strategic al Iranului. 

Este clar că Arabia Saudită este influențată de ceea ce se întâmplă, dar nu a oprit în totalitate ideea de a avea legături cu Israelul. Iranienii îi împing pe cei de la Hezbollah să provoace incidente în partea de nord a Israelului. 

Decizia Statelor Unite, care dă dovadă de un sprijin puternic pentru Israel și pentru aliații din regiune, trimițând o flotilă foarte puternică de nave americane în Mediterană și regiunea golfului îi descurajează pe iranieni. 

Citește și: "Soluția cu două state” a fost respinsă de palestinieni de mai multe ori în ultimii zeci de ani. Grupările islamiste au preferat atentatele și războiul 

Vrem ca ostaticii să fie eliberați. Ei încearcă să joace un joc pe care îl fac de mulți ani. Dacă nu se eliberează ostaticii, o operațiune terestră îi va face să înțeleagă că și familiile lor sunt în pericol", a declarat Ely Karmon, specialist în contraterorism. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close