Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zeci de mii de firme din România sunt în dificultate. Mii de oameni au fost lăsaţi fără locuri de muncă

Zeci de mii de firme din România sunt în dificultate. Mii de oameni au fost lăsaţi fără locuri de muncă

Anul 2023 a fost un an foarte greu pentru multe companii din ţara noastră. Mari sau mici au ales să pună lacătul pe uşă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   19:20

Tino Braşov, cea mai veche fabrică de încălţăminte din România, s-a închis. A fost fondată cu 125 de ani în urmă, iar proprietățile sale sunt promise spre vânzare unui dezvoltator imobiliar cu capital belgian.

Gigantul Unilever va închide fabrica de detergenţi de la Ploieşti în 2024. Grupul susţine că va sprijini angajaţii pe tot parcursul întregului proces de tranziţie, vorbim de peste 1.500 de angajaţi. Şi nu sunt singurele exemple.

Producătorul Lactate Natura din Târgoviște suspendă producția timp de trei ani. Compania a avut pierderi de 1,1 milioane de lei în prima parte a anului trecut şi venituri totale mai mici cu 45%. Iar lista poate continua.

Companii închise înseamnă un număr mare de oameni lăsaţi fără locuri de muncă. Statisticile sunt îngrijorătoare.

Două din trei firme din România se confruntă cu probleme financiare în fiecare lună

Potrivit Registrului Comerţului, peste 80.000 de firme se aflau în dificultate, în diverse stadii de insolvență, radiere, suspendare a activității sau dizolvate, cu peste 17.000 mai multe decât cele înregistrate după primul semestru. Asta doar în primele 8 luni ale anului.

În prezent, două din trei firme din România se confruntă cu probleme financiare în fiecare lună, iar mai mult de 90% dintre acestea nu au capitalul financiar de a rezista unui blocaj financiar mai mare de 2-3 luni de zile.

Majorarea taxelor şi impozitelor de la 1 ianuarie ar putea avea efecte majore în construcţii şi comerţ.

×
Subiecte în articol: firme România locuri de munca
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close