Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fondatorul Chat GPT, Sam Altman a fost demis din funcție. 505 angajaţi ai OpenAI au ameninţat că demisionează

Fondatorul Chat GPT, Sam Altman a fost demis din funcție. 505 angajaţi ai OpenAI au ameninţat că demisionează

Fondatorul Chat GPT, Sam Altman a fost demis chiar de la conducerea OpenAI. Imediat după, fostul CEO a ajuns la conducerea Microsoft, compania care finanţează platforma de inteligenţă artificială. Demiterea lui Altman a fost urmată de ul val de ameninţări cu demisiile din partea a peste 500 de angajaţi.

Fondatorul Chat GPT, Sam Altman a fost demis din funcție. 505 angajaţi ai OpenAI au ameninţat că demisionează
Sursa foto: Getty Images/ Justin Sullivan / Staff
de Andreea Ştefan    |    21 Noi 2023   •   18:57

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Chat GPT au anunţat vineri că directorul general a fost demis din funcţue, pe motivul că Sam Altman "nu a fost întotdeauna sincer în comunicarea sa, iar consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă compania".

Imediat după demiterea din funcţie, Sam Altman a ajuns în fruntea Microsoft, finanţatorul principal al Chat GPT.

Iniţial, Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, a fost numită director general interimar. Apoi, Emmeter Shear, fostul şef al platformei de Streaming Twitch, i-a luat locul.

Imediat după demiterea lui Altman şi înlocuirea succesoarei sale, 505 anngajaţi ai OpenAI au ameninţat că demisionează.

Așa că, drept urmare, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, care are o investiție foarte costisitoare în open AI, a sfârșit prin a-i concedia pe Sam Altman și pe cofondatorul său, Greg Brockman, care a plecat și el pentru a construi un laborator de cercetare avansată în domeniul IA concurent.

OpenAI a refuzat să răspundă la întrebări legate de presupusa lipsă de sinceritate a lui Altman. În declarație se spune că comportamentul său a împiedicat capacitatea consiliului de administrație de a-și exercita responsabilitățile.

Dan Ives, director general și analist senior de acțiuni la Wedbush Securities, a declarat că înlăturarea lui Altman de la OpenAI va avea un efect de propagare în întreaga industrie, precum și pe Wall Street.

"Cred că, în cele din urmă, ceea ce se va sfârși prin a se întâmpla este că veți începe să aveți fondatori și directori executivi care sunt mai mari decât consiliul de administrație, mai mari decât compania. Și asta este ceea ce s-a întâmplat cu adevărat aici în ceea ce privește, cu Altman care a devenit imaginea AI la nivel global", a spus Ives.

Altman a ajutat la înființarea OpenAI ca laborator de cercetare non-profit în 2015. Dar explozia ChatGPT în conștiința publică a fost cea care l-a propulsat pe Altman în lumina reflectoarelor ca o față a AI-ului generativ - tehnologie care poate produce imagini, pasaje de text și alte medii noi. Aflat într-un turneu mondial în acest an, el a fost asaltat de o mulțime de fani adoratori la un eveniment din Londra.

A stat de vorbă cu mai mulți șefi de stat pentru a discuta despre potențialul și pericolele AI. Chiar joi, a participat la un summit al directorilor executivi în cadrul conferinței Asia-Pacific Economic Cooperation din San Francisco, unde se află sediul OpenAI.

El a prezis că IA se va dovedi a fi "cel mai mare salt înainte dintre toate marile revoluții tehnologice pe care le-am avut până acum".

El a recunoscut, de asemenea, necesitatea unor garduri de protecție, atrăgând atenția asupra pericolelor existențiale pe care le-ar putea reprezenta IA viitoare.

Partenerul de afaceri cheie al OpenAI, Microsoft, care a investit miliarde de dolari în acest startup și a contribuit la furnizarea puterii de calcul pentru a rula sistemele sale de inteligență artificială, a declarat că tranziția nu va afecta relația sa.

×
Subiecte în articol: chat gpt OpenAI
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close