Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet declară ”război cibernetic” României și altor nouă țări: ”Testele pentru atacurile globale au fost încheiate”

Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet declară ”război cibernetic” României și altor nouă țări: ”Testele pentru atacurile globale au fost încheiate”

Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet a declarat război cibernetic României și altor nouă țări, printre care și Ucraina. Anunțul grupării vine după o serie de atacuri cibernetice asupra mai multor țări, precum România, Italia și Republica Moldova, care au vizat instituții guvernamentale.

Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet declară ”război cibernetic” României și altor nouă țări: ”Testele pentru atacurile globale au fost încheiate”
Sursa foto: Twitter/nexta_tv
de Adelina Miron    |    16 Mai 2022   •   17:46

„Salutări tuturor inamicilor noștri! Astăzi anunțăm oficial războiul cibernetic împotriva a zece țări. Din acest moment, atacurile noastre vor viza SUA, Germania, Regatul Unit, Italia, Letonia, Lituania, România, Estonia, Polonia și, în special, Ucraina. Adică țările care susțin nazismul și rusofobia.

E timpul ca în sfârșit să vă distrugem, conducătorii acetor țări vor fi lichidați, e timpul să cunoaşteţi principiul nostru de bază. Testele pentru atacurile globale au fost încheiate, toate grupările inamice nouă să fie atente. Grupările de hackeri ruși din Legion împreună cu Killnet vor veni după voi la apus.”, a transmis gruparea de hackeri Killnet.

Cel mai recent atac al hackerilor de la Killnet a vizat concursul Eurovision. În timpul semifinalelor și al finalei concursului Eurovision 2022, hackerii pro-ruși au încercat să organizeze mai multe atacuri cibernetice, însă poliția italiană a fost în alertă maximă, iar planurile le-au fost dejucate.

În timpul operațiunilor de vot și a spectacolelor concurenților, poliția a declarat că a ”atenuat și respins” mai multe atacuri cibernetice asupra infrastructurii de rețea din partea grupului de hackeri ”Killnet” și a afiliatului său ”Legion”.

Pe 11 mai, „Killnet” a revendicat atacuri cibernetice asupra mai multor instituții italiene, inclusiv Senatul, Camera Superioară a parlamentului italian și Institutul Național de Sănătate (ISS), a informat agenția de presă ANSA.

La începutul lunii mai, hackerii Killnet au revendicat atacurile asupra site-urilor marilor aeroporturi din România, printre care „Henri Coandă” din Bucureşti, dar şi aeroporturi din Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iaşi, Satu Mare, Craiova.

Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcționarea website-ului bucharestairports.ro.

Atacurile cibernetice ale Killnet asupra aeroporturilor din România au fost precedate de o altă serie de atacuri asupra unor instituții din țara noastră. Grupul de hackeri a revendicat atacuri asupra site-ului Guvernului (gov.ro), al Ministerului Apărării (mapn.ro), al CFR (cfrcalatori.ro) și al unei instituții financiare.

De când Rusia a invadat Ucraina, multe guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în așteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor și infrastructurii IT.

 

×
Parteneri
Panică în plină noapte: Avertizare Ro-Alert în Tulcea, Galaţi şi Brăila
x close