Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN 2023, anul inteligenței artificiale. Cât de pregătite sunt guvernele pentru AI | Ce îi lipsește României pentru a fi în top

2023, anul inteligenței artificiale. Cât de pregătite sunt guvernele pentru AI | Ce îi lipsește României pentru a fi în top

Anul 2023 a fost unul în care inteligenţa artificială a luat amploare. Întrebarea, însă, la finalul acestui an este: cât de pregătite sunt guvernele din întreaga lume pentru inteligenţa artificială?

2023, anul inteligenței artificiale. Cât de pregătite sunt guvernele pentru AI | Ce îi lipsește României pentru a fi în top
Sursa foto: Getty Images
de Sabrina Preda    |    19 Dec 2023   •   20:11

Compania Oxford Insights a reuşit să răspundă acestei întrebări şi avem un top al celor mai pregătite ţări care să introducă această tehnologie în serviciile publice.

În primul rând, analiza s-a bazat pe 3 indicatori. Primul este guvernul. Concret, guvernele ar trebui să aibă o viziune strategică asupra modului în care dezvoltă și guvernează AI.

Al doilea indicator este sectorul tehnologic, iar al treilea date şi infrastructură.

193 de ţări au fost analizate. În fruntea clasamentului se află Statele Unite, iar Singapore ocupă locul al doilea și Regatul Unit locul al treilea.

Finlanda, Canada, Franța, Republica Coreea, Germania, Japonia și Țările de Jos completează topul celor mai pregătite zece țări pentru inteligenţa artificială.

Scorul mediu al țărilor din Europa de Est este de 54,67 în acest an. La nivel global, România este pe locul 64.

România și Croația sunt singurele state membre UE din Europa de Est care nu au strategii naționale privind IA.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close