Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Kremlinul precizează în ce condiții ar folosi armele nucleare

Kremlinul precizează în ce condiții ar folosi armele nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că motivele pentru folosirea unei arme nucleare tactice de putere redusă sunt clar stabilite în doctrina de apărare a Federației Ruse și "nu pot exista alte considerente".

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Oct 2022   •   19:02

Peskov a făcut precizările după declarațiile liderului cecen Ramzan Kadîrov, care i-a cerut lui Putin să folosească o armă nucleară "cu randament redus" în Ucraina.

"Folosim arme nucleare în baza a ceea ce este menționat în doctrina relevantă, nu pot exista alte considerente aici", a mai spus Peskov.

Doctrina invocată de oficialul rus spune că Moscova poate utiliza armele nucleare dacă este atacat teritoriul Federației Ruse și este pusă în pericol însăși existența statului rus.

Ramzan Kadîrov anunță că își trimite copiii minori să lupte în Ucraina, unde a îndemnat la folosirea armelor nucleare

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat, luni, că îşi trimite trei dintre fiii săi, adolescenţi, să lupte în Ucraina.

Într-un mesaj postat pe Telegram, liderul cecen a precizat că fiii săi Ahmat, Eli şi Adam, în vârstă de 16, 15 şi respectiv 14 ani, urmează "de multă vreme" antrenamente militare pentru a învăța să utilizeze diferite arme.

"A venit timpul ca ei să se remarce într-o bătălie adevărată. Nu pot decât să salut hotărârea lor. Desigur, ei vor pleca în prima linie şi se vor afla în zonele cele mai dificile de pe linia de contact", a continuat Kadîrov.

"Am considerat întotdeauna că misiunea principală a unui tată este să-şi învețe băieții (...) să-şi apere familia, poporul şi patria. Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război!", a concluzionat el.

Liderul cecen are 14 copii, potrivit site-ului său oficial. Presa rusă susține că acesta ar avea chiar mai mulți urmași.

Kadîrov l-a criticat pe generalul rus responsabil cu apărarea la Liman

Făcându-se remarcat mai degrabă prin declarații belicoase decât prin succese militare, Ramzan Kadîrov, aliat fidel al lui Vladimir Putin, a îndemnat, sâmbătă, la utilizarea de "arme nucleare de mică putere" în Ucraina, în condițiile în care armata rusă se confruntă cu dificultăți și a fost nevoită să se retragă din orașul strategic Liman.

"După părerea mea, trebuie luate măsuri mai drastice, mergând până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere", a declarat Kadîrov pe Telegram.

În plus, el l-a criticat pe Aleksandr Lapin, generalul însărcinat cu operațiunile de la Liman, apreciind că acesta nu a furnizat "informațiile şi munițiile necesare" soldaților angajați în menținerea sub control rus a acestui oraș din estul Ucrainei.

Imagine surprinsă din aer în octombrie 1961, la testarea celei mai puternice bombe termonucleare din toate timpurile, realizată de Rusia și numită "Țarul". Explozia, care a avut loc pe o insulă îndepărtată din Arctica, a avut o putere de 50 de megatone, echivalentul a 50 de milioane de tone de explozibil convențional

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close