Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Lăutarii care au încântat Franţa cu muzica lor şi-au deschis un restaurant românesc

Lăutarii care au încântat Franţa cu muzica lor şi-au deschis un restaurant românesc

Facem cunoștință cu doi artişti care îi încântă pe francezi cu muzica lor. Lorraine şi Marian Baicu au ajuns la inima străinilor, iar acum și-au deschis un restaurant românesc.

Lăutarii care au încântat Franţa cu muzica lor şi-au deschis un restaurant românesc
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    01 Dec 2022   •   19:39

De mai bine de 12 ani, cei doi români s-au stablit în vestul Frantei, la Nantes. Aceștia şi-au deschis un restaurant cu mâncare 100% românească.

Muzica i-a adus împreună pe cei doi artiști. El acordeonist, ea solistă vocală, au ales să încânte cu muzica lor francezii şi românii care le trec pragul restaurantului.

"Am făcut acest restaurant și pentru francezi, pentru că sunt foarte mulți care au fost în România și au gustat mâncarea noastră și au ascultat muzica noastră, și am zis sa aibă și aici. Treceți prima dată pe la noi și apoi în România.

Le plac foarte mult sărmăluțele noastre, micii, gulașul și ciorbele", a spus Lorraine Baciu.

Cei doi au mărturisit că mereu li s-a făcut dor de casă, însă consideră că nu se pot adapta la situația actuală din România.

"Timp de 20 de ani, în fiecare an spuneam - anul acesta mă întorc acasă definitv.  Avem o țară frumoasă, dar sistemul nostru, îmi pare rău să spun, lasă de dorit. Ne-ar veni greu să ne adaptăm", a povestit Lorraine.

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie Franta
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close