Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN În prag de sezon gripal, farmaciile primesc bani cu porția de la Guvern

În prag de sezon gripal, farmaciile primesc bani cu porția de la Guvern

Farmaciștii sunt în pragul colapsului. Aceștia avertizează că românii vor rămâne, în curând, fără medicamente. Guvernul a promis că deblochează banii pentru luna aceasta, dar nu se știe ce se va întâmpla până la finalul anului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2023   •   20:07

Deja farmaciile nu mai au fonduri pentru a face noi stocuri de marfă. Cei mai afectați vor fi pacienții oncologici și cei care au nevoie de antibiotice.

În plus, românii vor avea de suferit din cauza lipsei de medicamente mai ales să se apropie sezonul gripelor. 

În urma întâlnirii care a avut loc astăzi cu reprezentanții Guvernului, farmaciștii au plecat așa cum au venit: doar cu promisiuni, nu cu soluții. Aceștia au primit asigurări că vor primi bani pentru luna septembrie, dar nu se știe ce se va întâmpla cu lunile octombrie - decembrie. 

Farmaciștii au atras atenția guvernanților că este pusă în pericol viața a sute de mii de români, în condițiile în care există farmacii care nu au primit bani de 120 de zile, cu toate că plata medicamentelor compensate se făcea în maxim 60 de zile. 

Citește și: 500 de farmacii din țară au eliberat medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl. Ministrul Sănătății face controale

Astfel, multe farmacii nu și-au plătit distribuitorii și nu își mai permit să facă noi stocuri de marfă. 

De asemenea, farmaciștii au cerut la Guvern să se răzgândească asupra deciziei de a majora impozitul de la 1 la 3% pentru întreprinderile mici și mijlocii în condițiile în care daca se va întâmpla acest lucru, multe farmacii din mediul rural vor intra în colaps. 

×
Subiecte în articol: lipsă medicamente
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close