Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Marea Britanie se pregătește pentru cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată: "Ne așteaptă 48 de ore dificile"

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată: "Ne așteaptă 48 de ore dificile"

Marea Britanie se îndrepta luni spre cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată, cu temperaturi prognozate să atingă pentru prima dată 40C. Mircea Maer corespondent Antena 3 în Marea Britanie vine cu toate detaliile.

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată: "Ne așteaptă 48 de ore dificile"
Sursa foto: greatbritain.com
de Claudia Popovici    |    18 Iul 2022   •   17:36

Câteva trenuri au fost suspendate, iar mai multe școli s-au închis. Călătoriile cu metroul durează mai mult decât de obicei, din cauza restricțiilor.

O mare parte a Europei se coace în urma unui val de căldură care a împins temperaturile peste 40 de grade Celsius în unele regiuni, iar incendiile de vegetație fac ravagii în zonele rurale uscate din Portugalia, Spania și Franța.

Guvernul Marii Britanii a declarat alertă de "urgență națională", deoarece se preconiza că temperaturile de luni și marți vor depăși 38,7C (102F), înregistrate în 2019 în Grădina Botanică a Universității Cambridge.

Până la prânz, în sudul Angliei se înregistrau valori de aproape 35C, potrivit Reuters.

"Ne așteaptă 48 de ore dificile", a declarat Kit Malthouse, un ministru însărcinat cu coordonarea guvernamentală, la postul de radio BBC. El va prezida mai târziu o reuniune a comitetului guvernamental de răspuns la situații de urgență.

Rețeaua feroviară națională a îndemnat pasagerii să nu călătorească decât dacă este necesar și a declarat că unele servicii - inclusiv o rută cheie între nord-estul Angliei și Londra - nu vor funcționa în anumite părți ale zilei de marți.

Rețeaua de metrou din Londra a impus restricții temporare de viteză, ceea ce înseamnă că va funcționa cu un serviciu redus, iar călătoriile vor dura mai mult decât în mod normal. Aceasta a îndemnat navetiștii să rămână acasă.

Jake Kelly, de la Network Rail, a declarat că speră că operațiunile normale vor fi reluate miercuri, când se preconizează că temperaturile vor scădea, dar că acest lucru va depinde de "daunele pe care vremea le va provoca infrastructurii în următoarele două zile".

×
Subiecte în articol: mare britanie canicula
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close