Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Mă simt un om mutilat" | Un medic din Bucureşti e acuzat că a operat greşit o pacientă şi i-a pus viaţa în pericol

"Mă simt un om mutilat" | Un medic din Bucureşti e acuzat că a operat greşit o pacientă şi i-a pus viaţa în pericol

Un medic din Bucureşti este acuzat că a greşit operaţia unei femei şi i-a transformat viaţa într-un chin. Pacienta susţine că, în timpul intervenţiei chirugicale, medicul i-a secţionat o parte din colon.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   19:27

La câteva ore după externare, femeia a ajuns la un alt spital, unde a intrat de urgenţă în sala de operaţie. Medicii de acolo au considerat că din cauza complicaţiilor de la prima operaţie, pacienta era la un pas moarte.  Doctorul acuzat are altă varianta a poveştii, una în care el este victimă.

"Mi-a luat dreptul de a fi femeie. Mă simt un om mutilat", spune pacienta.

Cu ochii aproape în lacrimi, femeia îşi aduce aminte cu greu de momentele de chin în care a ajuns în urma unei operaţii greşite. Calvarul a început în 2020, când piteşteanca a fost internată la un spital din Bucureşti pentru o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unui fibrom.

După două consultaţii, medicul ginecolog i-a spus că intervenţia chirugicală va fi efectuată pentru îndepărtarea unui chist. A fost făcută operaţia, în timpul căreia, acuză femeia, doctorul i-ar fi secţionat şi o treime din colon. După 48 de ore, a fost externată.

În două ore de la externare, familia femeii a chemat o ambulanţă, iar aceasta a fost dusă de urgenţă la spital, unde a fost băgată în operaţie.

"Pacienta la internare avea peritonită generalizată şi un debut de semne de sepsis, adică o infecţie generalizată a organismului. (...) Fără o intervenţie chirurgicală şi o reanimare pe măsură, foarte probabil, pacienta ar fi decedat", arată surse din anchetă.

La ceva timp după recuperare, victima a făcut plângere la poliție. Toată cercetarea a durat patru ani. Timp în care medicul a contestat toate expertizele.

Contactat de reporterii Antena 3 CNN, medicul acuzat are propria poveste în care se consideră victimă în acest scandal.

Acesta susţine că pacienta nu ar fi făcut septicemie şi că raportul de expertiză arată că nu i-a secţionat colonul în timpul intervenţiei chirugicale.

După ce dosarul va ajunge în instanţă, medicul din Bucureşti va fi judecat pentru vătămare corporală.

×
Subiecte în articol: operatie medic București pacienta
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close